Ficatei de pui toxici: cum iti dai seama ca ficateii sunt toxici

Author: B.M.
Actualizat: 30 nov 2020, 05:10
Ficatei de pui toxici: cum iti dai seama ca ficateii sunt toxici

Cum iti dai seama ca ai cumparat ficatei de pui toxici: semnele care iti arata ca ficateii sunt toxici.

Ficateii de pui reprezinta o alegere perfecta pentru un pranz sau o cina. Consumati atunci cand sunt alesi si preparati corect, ficateii au numeroase beneficii pentru organism, fiind chiar un aliment esential in nutritie.

Cu toate acestea foarte multa lume cumpara din magazine ficatei toxici. Iata cum poti sa iti dai seama daca ficateii sunt toxici si ce greseli trebuie sa eviti in prepararea lor.

Citeste si: Usturoi toxic: cum deosebesti usturoiul bun de cel toxic

Citeste si: Dovlecei toxici: cand devin dovleceii toxici, arunca-i daca vezi aceste semne

Citeste si: Adevarul despre covrigi: cat de sanatosi sunt de fapt covrigii

Ficatei de pui toxici: cum afli daca ficateii sunt toxici sau nu

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il sti inainte si dupa ce cumperi ficatei de pui este ca termenul lor de valabilitate este de maximum 48 de ore. Nu cumpara niciodata ficatei necongelati care au un termen de valabilitate mai mare de doua zile!

Poti recunoaste ficateii de pui toxici fiind atent la cateva semne, usor de observat. In primul rand analizeaza cu atentie culoarea ficateilor: aceasta trebuie sa fie in mod normal maronie, cu nuante usor rosiatice.

Daca ficateii au o culoare deschisa, spre galbui, nu ii cumpara. De asemenea nu cumpara ficatei care au o culoare prea inchisa sau ficatei care au pete verzi pe suprafata lor.

Toate aceste semne indica faptul ca ficateii nu sunt proaspeti si ca pot fi contaminati fie cu salmonella, fie cu campylobacter. Intoxicarea cu aceste bacterii provoaca infectii periculoase pentru organism. De regula, simptomele care indica o intoxicare sunt febra mare, tulburarile digestive, durerile puternice de cap si o senzatie generala de slabiciune.

Mare atentie si la cantitatea de ficatei de pui consumata, in special in cazul copiilor. Ficateii sunt extrem de bogati in vitamina A, element care se regaseste si in multe alimente de origine vegetala.

In cazul copiilor excesul de vitamina A poate avea efecte negative serioase, precum riscul slabiri oaselor si a aparitiei de fracturi, dar si riscul de producere a unor boli hepatice.

Parintii trebuie de asemenea sa stie ca, pentru copii, este mai recomandat consumul de ficatei de vita, si nu de pui, deoarece au mai putine toxine in compozitie.

Citeste si: Chiftelele saracului. Reteta senzationala a lui Mircea Dinescu: chiftele cu cartofi si varza murata

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Ficatei de pui: ce beneficii are consumul de ficatei

Ficateii de pui au extrem de multe beneficii pentru organism, fiind bogati in vitamine si minerale esentiale, precum vitamina A, C, D, B12, zinc si seleniu.

Datorita continutului bogat de vitamina A, ficateii de pui sunt recomandati persoanelor care au probleme cu vederea. Ficateii sunt extrem de bogati si in vitamina B12, care stimuleaza producerea de globule rosii si previne anemia.

Ficateii de pui au in compozitie si acid folic si seleniu, elemente benefice in special femeilor; s-a demonstrat ca un consum regulat de ficatei diminueaza riscul aparitiei de cancer la colon si mentine tiroida sanatoasa.

Ficateii sunt extrem de bogati si in proteine si ajuta astfel la mentinerea unui aspect sanatos al unghiilor si al parului. S-a demonstrat ca cei care consuma ficatei regulat sunt mai putini afectati de stres deoarece au un nivel echilibrat al cortizolului.

Nu in ultimul rand ficateii sunt extrem de benefici pentru femeile insarcinate; sunt foarte de bogati in acid folic, care asigura o dezvoltare corecta a fatului.

Citeste si: Papanasi prajiti: secretul ca sa iti iasa moi si pufosi

Ficatei de pui: cine nu ar trebui sa consume ficatei de pui

Ficateii de pui nu sunt recomandati pentru toate categoriile de persoane. Cei care sufera de hipercolesterolemie si cei care sufera de guta ar trebui sa evite consumul acestora.

Ficateii sunt bogati in purine, compusi care sunt transformati de organism in acid uric. Acumularea de acid uric are efecte serioase asupra organismului uman, ducand in timp la dureri articulare si inflamatii puternice.

Reteta de ficatei de pui cu ceapa: cum faci ca sa iti iasa moi si suculenti

Pentru a prepara ficatei cu ceapa moi ai nevoie de urmatoarele ingrediente: jumatate de kilogram de ficatei de pui, o ceapa mare, doua linguri de ulei, paprika, patrunjel verde, sare si piper.

Mai intai se toaca ceapa marunt si se pune la calit intr-o tigaie incinsa timp de aproximativ 15 minute, pana cand se inmoaie bine. Aveti grija sa preveniti rumenirea cepei.

In paralel, in timp ce se caleste ceapa spalati ficateii in apa rece, lasati-i bine la scurs si verificati sa nu aiba portiune de fiere sau grasime; daca descoperiti asa ceva, trebuie sa le inlaturati.

Taiati ficateii in bucatele egale si adaugati-i peste ceapa. Adaugati paprika, mestecati dupa care lasati ficateii la facut la foc mic, timp de aproximativ 10 minute, in cratita acoperita cu capac. Nu gatiti ficateii mai multa vreme, deoarece vor iesi tari.

La final adaugati sare si piper dupa gust, puneti si patrunjelul verde taiat marunt si amestecati din nou. Se servesc fie ca atare, fie alaturi de o garnitura, dupa preferinte. Pofta buna!

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!