Cinci destinații de poveste din apropierea Bucureștiului, în care îți poți petrece sfârșitul de săptămână. Peisajele acestor locuri îți vor tăia răsuflarea

Autor: Diana Ghita
Actualizat: 04 iun 2024, 15:38
colaj peisaje romania Foto(6)

Unde îți poți petrece finalul de săptămână

Sursa: Captură foto

Împrejurimile Bucureștiului agitat sunt pline de surprize, întrucât ascund adevărate oaze de liniște, în care oamenii se pot deconecta de grijile cotidiene, la finalul unei săptămâni pline.

Bucureștiul este un oraș vibrant, plin de viață și activități interesante, dar uneori avem nevoie de o evadare din agitația urbană și de o pauză în mijlocul naturii sau în locuri pline de istorie și cultură. Pentru cei care caută să evadeze pentru un weekend sau chiar o zi, există numeroase destinații minunate la doar câteva ore distanță de Capitală.

Sigur nu știai de această plajă din apropierea Bucureștiului

De la plaje liniștite la castele impunătoare și parcuri naturale, iată cinci locuri de neuitat în apropierea Bucureștiului pe care le poți explora într-o scurtă escapadă.

Situată la 130 km distanță de București și la aproximativ o oră și 40 de minute cu mașina, Samskara Beach este o plajă impresionantă din Călărași. Aflată pe malul brațului dunărean Borcea, oferă o priveliște superbă asupra zonei de luncă.

Accesul se face cu un mini feribot, iar turiștii pot închiria cabane pentru cazare, beneficiind și de posibilitatea de a explora pădurea care înconjoară plaja.

Dacă doriți, însă, să vă aventurați într-o zonă mai retrasă, la doar 124 km de București și la aproximativ două ore de mers cu mașina este lacul de la Barajul Paltinu, un loc de o frumusețe unică, aflat între Comuna Brebu și Comuna Șotrile, din județul Prahova.

Lacul de culoare verde-smarald este înconjurat de păduri virgine și oferă spații de relaxare în foișoare.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și acolo am descoperit o cofetărie absolut superbă.”

Unde se pot aventura Bucureștenii în weekend

În cazul în care vă doriți o aventură în natură, varianta ideală este Parcul Natural Comana, aflat la numai 38 de km distanță de București și la aproximativ o oră de mers cu mașina. Acest parc din județul Giurgiu este o adevărată oază de biodiversitate. Turiștii pot explora Delta Neajlovului cu vaporașul sau hidrobicicleta, admirând peisajele spectaculoase și având ocazia să viziteze obiective precum Turnul Soarelui sau Mânăstirea Comana, ctitorită de domnitorul Vlad Țepeș.

O variantă bună pentru cei dornici să se întoarcă în timp este complexul de la Palatul Mogoșoaia, situat la doar 19 km de București, în județul Ilfov. Acest complex istoric a fost construit de domnitorul Constantin Cantacuzino. Cu o arhitectură impresionantă, palatul este însoțit de numeroase alte clădiri și este deschis pentru vizitatori.

Un obiectiv turistic unde bucureștenii pot avea o escapadă de weekend este și celebrul Palat Cantacuzino, din curtea căruia turiștii se pot bucura de o panoramă superbă a munților Bucegi. Aflat la aproximativ 147 km de București și la aproximativ două ore și 20 de minute de mers cu mașina, Castelul Cantacuzino din Bușteni, județul Prahova, este un punct de atracție major pentru turiști. Cu o arhitectură impresionantă și o priveliște deosebită, acesta este chiar locul unde s-a filmat serialul american „Wednesday".

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!