Informații de ultimă oră despre premierul Slovaciei! Motivul pentru care o nouă intervenție i-ar putea fi fatală

Autor: Diana Bostan

Robert Fico ar putea suferi o nouă intervenție chirurgicală

Sursa: Facebook- Robert Fico

Apar noi informații despre starea de sănătate a premierului slovac, împușcat în cursul zilei de miercuri, 15 mai, după o ședință de guvern. Robert Fico ar urma să fie supus unei noi intervenții chirurgicale.

Clipe de groază s-au petrecut, ieri, la Handlova, acolo unde a avut loc o tentativă de asasinat a premierului Robert Fico. Deși presa slovacă a anunțat inițial faptul că starea premierului este una stabilă, Robert Fico ar putea fi supus unei noi intervenții, existând risc de septicemie, notează The Mirror.

Premierul Slovaciei se află la Terapie Intensivă

Robert Fico a fost victima unei tentative de asasinat miercuri, în orașul Handlova.

În prezent, el se pregătește pentru o nouă intervenție chirurgicală, necesară din cauza riscului de septicemie, potrivit sursei menționate anterior. Totuși, medicii trebuie să evalueze cu atenție situația înainte de a decide asupra operație, deoarece o nouă intervenție ar putea să-i pună viața în pericol.

Citește și: Gestul neașteptat făcut de Vladimir Putin, după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Ce mesaj a transmis liderul de la Kremlin

Conform sursei menționate anterior, o nouă intervenție ar putea fi riscantă deoarece prim-ministrul ia medicamente anticoagulante, iar medicii cred că acest lucru ar putea face a doua operație mai dificilă.

Potrivit Antena3CNN, Robert Fico a fost supus unei intervenții ce a durat cinci ore, însă acesta s-ar afla în continuare în stare gravă. Medicii ar fi extras trei gloanțe din abdomen și membre.

Premierul Slovaciei este internat la Spitalul Universitar F.D. Roosevelt din Banska Bistrica, fiind conectat la aparate.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Cine este bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico

Potrivit informațiilor apărute în presa slovacă și preluate de  Nexta, bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico se numește Juraj Cintula, un fost angajat al unei

companii private de securitate și autor de poezii. Conform informațiilor furnizate de canalul local de televiziune Markiza, Juraj Cintula ar fi fost reținut de către polițiști imediat după incident.

Citește și: Atacatorul premierului Slovaciei a oferit o primă declarație! Care a fost motivul din spatele gestului premeditat?

Juraj Cintula se află în prezent în custodia autorităților, iar cazul său este gestionat de Agenția Națională de Criminalistică a Slovaciei, notează Nexta.

Se așteaptă ca ancheta să ofere mai multe detalii despre motivele și circumstanțele atacului asupra premierului Robert Fico.

În urmă cu câțiva ani, în 2016, Juraj Cintula a fost el însuși victima unei tentative de asasinat, fiind atacat într-un centru comercial din Levice de către un tânăr băut, potrivit sursei menționate anterior.

În ciuda acestui incident, fiul lui Cintula a negat zvonurile că tatăl său ar fi avut probleme psihice și a confirmat că acesta deținea un permis legal de port-armă, notează  Novayagazeta.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!