Gestul neașteptat făcut de Vladimir Putin, după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Ce mesaj a transmis liderul de la Kremlin

Autor: Silvia Cirstea

Vladimir Putin 

Sursa: Captură YouTube

Iată ce a făcut Vladimir Putin, după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat. Gestul la care nimeni nu s-a așteptat!

Vladimir Putin a făcut un gest neașteptat, după ce premierul slovac, Robert Fico, a fost împușcat. Se pare că tentativa de asasinat nu a fost trecută cu vederea de către liderul Kremlinului, care a transmis și un mesaj. Iată ce spune președintele rus despre situația care a șocat o lume întreagă!

Gestul neașteptat făcut de Vladimir Putin, după ce premierul slovac Robert Fico a fost împușcat

După ce premierul slovac a fost împușcat de către un bărbat de 71 de ani, mai multe persoane din lumea politică au reacționat. Printre acestea se numără și Vladimir Putin, care a făcut un gest de-a dreptul neașteptat după ce a aflat de tentativa de asasinat asupra lui Robert Fico.

Ei bine, potrivit reuters.com, în timp ce se pregătea pentru o vizită în China, președintele rus Vladimir Putin a făcut miercuri un gest rar de a trimite o telegramă președintei slovace Zuzana Caputova în legătură cu tentativa de asasinat.

Liderul de la Kremlin și-a arătat indignarea față de atentatul asupra premierului slovac și a spus clar că nu există justificare pentru gestul făcut de Juraj Cintula, bărbatul de 71 de ani care l-a împușcat pe politician.

Citește și: Atacatorul premierului Slovaciei a oferit o primă declarație! Care a fost motivul din spatele gestului premeditat?

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

„Am fost indignat să aflu despre atentatul asupra vieții președintelui guvernului Republicii Slovace, Robert Fico. Nu poate exista nicio justificare pentru această crimă monstruoasă. Îl cunosc pe Robert Fico ca fiind un om curajos și hotărât. Sper foarte mult că aceste calități îl vor ajuta să supraviețuiască acestei situații dificile.”, a transmis Vladimir Putin, conform sursei citate mai sus.

Citește și: Cine este bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Acesta a fost el înșuși victima unui asasinat în 2016

Cine este Juraj Cintula, bărbatul care l-a împușcat pe premierul slovac

Robert Fico a fost a fost împușcat în cursul zilei de ieri de către Juraj Cintula, un bărbat de 71 de ani.

Atacul neașteptat s-a petrecut chiar în momentul în care premierul slovac se pregătea să salute mulțimea adunată în orașul Handlova, la finalul unei reuniuni guvernamentale.

Un bărbat din public l-a chemat pe premier ca să-l salute, moment în care a deschis focul asupra lui. Bărbatul a apucat să tragă cinci gloanțe în premierul slovac, înainte ca bodyguarzii acestuia să sară asupra lui și să-l încătușeze. Imediat după atacul care a șocat o lume întreagă, Robert Fico a fost dus de urgență la spitalul din oraș.

Ulterior, acesta a fost transportat cu elicopterul la un alt spital, acolo unde a fost și operat. În prezent, starea de sănătate a politicianului este stabilă, iar atacatorul a fost arestat.

Conform informațiilor apărute în presa locală, bărbatul de 71 de ani este un fost paznic care nu a avut anterior probleme cu legea. De-a lungul timpului, el ar fi publicat mai multe poezii, iar în 2015 ar fi lucrat la o companie privată de securitate. Pe de altă parte, potrivit unui jurnalist din Ungaria, el ar fi avut la un moment dat legături cu o grupare paramilitară prorusă.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!