Atacatorul premierului Slovaciei a oferit o primă declarație! Care a fost motivul din spatele gestului premeditat?

Autor: Andrei Costanda

Atacatorul premierului Slovaciei și-a motivat fapta printr-un mesaj video.

Sursa: X / Breaking News

Juraj Cintula, un poet pensionar, l-a atacat pe Robert Fico din motive ce țin de politicile guvernamentale ale acestuia.

Premierul Slovaciei Robert Figo se afla în mijlocul oamenilor, adunați în fața casei de cultură, când a fost împușcat, acesta căzând la pământ. Gărzile sale de corp au intervenit rapid și l-au ridicat, urcându-l într-o fracțiune de secundă în mașină.

Cum și-a motivat Juraj Cintula fapta odioasă?

Martorii oculari au declarat prin intermediul rețelelor sociale că atacatorul a strigat inițial la Robert Fico, care s-a întors pentru a-i strânge mâna, moment în care rafala de focuri de armă a început.

Bărbatul pensionar a fost rapid imobilizat de organele de ordine și în prezent se află în custodie, cazul fiind preluat de Agenția Națională de Combatere a Criminalității, după cum anunță News.ro

În mediul online s-a vehiculat un material video în care suspectul Juraj Cintula, după ce a fost arestat de poliție, explica motivul din spatele atacului, anunță publicația tvnoviny.sk.

„Nu sunt de acord cu politicile guvernului.

Mass-media a fost lichidată. De ce este atacată RTVS, de ce Mazak este concediat din funcție”
, au fost cuvintele celui care l-a împușcat pe Robert Fico.

Bărbatul în vârstă de 71 de ani are inclinații artistice și avea publicate mai multe volume de poezii. În anul 2016 el însuși a fost victima unui atac într-un centru comercial din orașul Levice, când un bărbat aflat sub influența substanțelor narcotice, la lăsarea serii, a intrat în magazinul unde J.C.

lucra ca agent de pază, agresându-l.

Citește și: Familia Pascu și-a luat angajamentul să plătească cel puțin 33 de milioane de euro famiilor tinerilor uciși de Vald Pascu, în accidentul de la 2 mai

Citește și: Un bărbat a fost găsit decedat în curtea fraților Fabian, la scurt timp de la plasarea în arest la domiciliu: „Un bărbat care a fost la petrecere”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Fiul suspectului nu știa de intențiile tatălui său

Presa din Slovacia a intrat la scurt timp în contact cu fiul atacatorului, iar acesta a declarat că nu se aștepta la acest gen din partea tatălui său, care deținea în mod legal permis de port-armă.

„Nu am absolut nicio idee despre ce intenţiona tata, ce plănuia, de ce s-a întâmplat acest lucru”, a mărturisit fiul.

Când a fost întrebat dacă tatăl său îl ura pe premier, băiatul a răspuns scurt.

„Să o spunem aşa- nu l-a votat. Asta e tot ce pot spune despre asta”, a completat acesta.

Fiul agresorului a negat orice zvon cum că tatăl său ar fi suferit de vreo boală psihică sau s-ar fi aflat sub tratament.

„Poate că a existat un scurtcircuit, nu ştiu. El este mai agitat, dar că s-ar fi ocupat de el un psihiatru sau lucruri de genul acesta, nu”, a explicat bărbatul.

Orășelul Handlova, cel cu pricina, are doar 18 mii de locuitori și se află la 2 ore distanță cu mașina de capitala Bratislava, aproximativ 190 de km.

Premierul slovac a fost transporat de urgență cu un elicopter la spitalul din Banska Bystrica, la o distanță de 60 de km de locul producerii atacului, acesta fiind cel mai mare oraș din apropiere.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!