Cine este bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei. Acesta a fost el înșuși victima unui asasinat în 2016

Autor: Diana Bostan

Juraj Cintula este bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei

Sursa: Profimedia/ Facebook

Bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei, Robert Fico, a fost identificat și reținut de autorități. Potrivit presei din Slovacia, acesta este scriitor și fost angajat al unei companii private de securitate.

Premierul Slovaciei, Robert Fico, se află în stare gravă după ce a fost împușcat miercuri, 15 mai, la Handlova, după o ședință de guvern. Presa slovacă a dezvăluit identitatea atacatorului!

El este bărbatul care l-a împușcat pe premierul Slovaciei

Scene cutremurătoare au avut loc la Handlova, acolo unde premierul Robert Fico a fost împușcat după o ședință de guvern. Premierul a fost transportat cu elicopterul la un spital din Bratislava, acolo unde medicii depun mari eforturi pentru salvarea sa.

Citește și: Premierul Slovaciei a fost împușcat la Handlova. Prima imagine cu atacatorul

Potrivit informațiilor apărute în presa slovacă și preluate de Nexta, bărbatul care l-a împușcat pe Robert Fico se numește Juraj Cintula, un fost angajat al unei companii private de securitate și autor de poezii. Conform informațiilor furnizate de canalul local de televiziune Markiza, Juraj Cintula ar fi fost reținut de către polițiști imediat după incident.

Juraj Cintula se află în prezent în custodia autorităților, iar cazul său este gestionat de Agenția Națională de Criminalistică a Slovaciei, notează Nexta. Se așteaptă ca ancheta să ofere mai multe detalii despre motivele și circumstanțele atacului asupra premierului Robert Fico.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Cintula a fost victima unei tentative de asasinat în anul 2016

În urmă cu câțiva ani, în 2016, Juraj Cintula a fost el însuși victima unei tentative de asasinat, fiind atacat într-un centru comercial din Levice de către un tânăr băut, potrivit sursei menționate anterior. Poetul este un susținător al partidului de opoziție Slovacia Progresistă, precizează  Meduza.

În ciuda acestui incident, fiul lui Cintula a negat zvonurile că tatăl său ar fi avut probleme psihice și a confirmat că acesta deținea un permis legal de port-armă, notează Novayagazeta. Presa slovacă raportează că prim-ministrul Robert Fico este încă în operație. Acesta a fost transportat la spitalul din Banská Bystrica cu elicopterul în jurul orei 16:00. Conform Nexta, premierul Slovaciei ar fi suferit o hemoragie în cavitatea abdominală.

Citește și: Atacatorul din Bruxelles a fost identificat și împușcat într-o cafenea. Acesta a ucis doi suporteri suedezi: „Pentru răzbunare”

Conform  The Guardian, patru focuri de armă au fost trase după întâlnirea guvernamentală, iar unul l-a lovit pe Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, în abdomen.

"Sunt șocat și indignat de împușcarea premierului Robert Fico la Handlova. Condamnăm fără echivoc și cu fermitate orice formă de violență"  a declarat Michal Šimečka, din opoziția Slovaciei Progresiste, pe  rețeaua X.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!