Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de milioane de euro

Autor: Diana Bostan

Ministrul Muncii a anunțat noi ajutoare pentru români

Sursa: Pixabay

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a declarat joi, 16 mai, că în perioada următoare vor fi inițiate două proiecte de sprijin destinate cetățenilor români.

Joi, Simona Bucura-Oprescu, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a vizitat Uzina Dacia din Mioveni împreună cu Nicolas Schmit, comisarul european pentru locuri de muncă și drepturi sociale. 

Simona Bucura-Oprescu a anunțat noi ajutoare pentru români

Discuțiile s-au concentrat pe măsuri de susținere a industriei auto din România și UE, creșterea competitivității angajaților, provocările legate de tranziția verde și digitală, precum și implementarea salariului minim european. Vizita a cuprins și un tur al secțiilor de producție pentru a observa fluxul de lucru și pentru a dialoga cu angajații.

Citește și: Cine sunt românii care ar putea ieși la pensie mai devreme. Ce prevede un nou proiect de lege valabil din septembrie

Având în vedere necesitatea tot mai acută de forță de muncă calificată în toate sectoarele de activitate, cu accent pe industrie, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a anunțat în discuțiile cu reprezentanții Dacia că Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă va iniția două proiecte majore de formare profesională finanțate din Fondul Social European în perioada următoare, potrivit Mediafax.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Ministrul Muncii a menționat că formarea profesională prin programe la locul de muncă, prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri, este o prioritate.

Ce presupune proiectele FORMACTIV și START

Simona Bucura-Oprescu a anunțat că vor fi derulate proiectele FORMACTIV- Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, adresate unui grup țintă de 5.105

șomeri non-NEETs, și START- ”Investește în calificare pentru viitor!”, cu o valoare de 27 de milioane de euro, adresate unui grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs. Ministrul a subliniat că aceste proiecte susțin integrarea tinerilor pe piața muncii.

Citește și: Creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024 a fost amânată. Care este noul termen pentru majorările salariale

„Formarea profesională prin programe la locul de muncă prin acordarea de sprijin financiar angajatorilor care încheie contracte de ucenicie cu șomeri este o prioritate.

De aceea vom derula proiectele FORMACTIV- Formare și muncă activă, în valoare de 59 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 5.105 șomeri non-NEETs, și proiectul START- Investește în calificare pentru viitor!, cu o valoare de 27 de milioane de euro, care vizează un grup țintă de 1.972 de șomeri NEETs. Sprijinim în acest fel integrarea tinerilor pe piața muncii”, a mai dezvălui ministrul Muncii, potrivit Mediafax.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!