Marilyn Manson împlinește 54 de ani. Biografie: copilăria și drumul spre succes. Cele mai cunoscute 10 melodii ale artistului

Author: Cristina Mocanu
Actualizat: 04 oct 2023, 04:45

Marilyn Manson

Sursa: https://www.facebook.com/MarilynManson

Celebrul cântăreț Marilyn Manson împlinește 54 de ani pe data de 5 ianuarie.

Marilyn Manson este unul dintre cei mai cunoscuți cântăreți de muzică rock din lume. Acesta împlinește vârsta de 54 de ani pe data de 5 ianuarie.

Cine este Marilyn Manson

Născut Brian Hugh Warner la 5 ianuarie 1969, în Canton, Ohio, Marilyn Manson a combinat numele Marilyn Monroe și Charles Manson pentru numele său de scenă.

Înainte de Marylin Manson, Brian a fost implicat în 2 proiecte: Satan on Fire și Mrs.

Scabtree. Acesta a format Marilyn Manson & the Spooky Kids, în anul 1989. Albumul de debut, Portrait of an American Family a apărut în anul 1994, urmat de către Smells Like Children, lansat în 1995. Acest material le-a adus primul succes internațional, asigurat de către piesa Sweet Dreams (Are Made of This), un cover al trupei Eurythmics. Antichrist Superstar a însemnat un succes mult mai mare.

Citește și: Anda Adam planuri de viitor. Ce afaceri deține artista și cu ce bărbați celebri s-a iubit de-a lungul timpului

Copilăria lui Marilyn Manson

Potrivit cântărețului, Marilyn Manson a avut o copilărie destul de grea. Acesta a avut o copilărie și o adolescență cu opresiuni religioase și bătăi în curtea școlii. Artistul a fost molestat când era copil de către un vecin de al său și astfel, crescând, s-a simțit singur și a început să scrie poezii și cântece.

A mers la școala creștină Heritage din clasa întâi până în a zecea.

Mai târziu, Manson s-a mutat la liceul GlenOak și a devenit student la Broward Community College din Fort Lauderdale, Florida, în 1990.

Drumul său spre succes

Fiind jurnalist specializat pe rock, Brian îl cunoaște pe chitaristul Scott Mitchell, făcând schimb de impresii în ceea ce privește muzica, cultura și societatea. Fără să își ascundă cu prea multă discreție sentimentele legate de sociopatia de serie și de faima Hollywood-ului, Warner își schimbă numele în Marilyn Manson, iar Mitchell face același lucru, devenind Daisy Berkowitz, punând bazele unui grup intitulat Marilyn Manson And The

Spooky Kids. Marilyn vine evident de la prenumele celebrei Monroe iar Manson de la numele celui care a omorât-o pe Sharon Tate, la acea ora soția gravidă a lui Roman Polanski.

Citește și: Anda Adam planuri de viitor. Ce afaceri deține artista și cu ce bărbați celebri s-a iubit de-a lungul timpului

În aprilie 1999 presa îl considera pe Manson sursa de inspirație pentru doi adolescenți, Eric Harris si Dylan Klebold, care au pus la cale masacrul cu ajutorul în care au murit 25 de elevi la Columbine High School din

Denver, Colorado. În multe dezbateri Manson a devenit țapul ispășitor pentru toate actele de cenzură, asupra lui îndreptându-se acuzații din partea Organizației Naționale a Armelor de Foc, în mod evident încercându-se distragerea atenției de la legile americane cu privire la arme, deosebit de tolerante, care de altfel au stat la baza acestei tragedii.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Pe data de 28 noiembrie 2005, Marilyn Manson și Von Tesse s-au căsătorit în privat, având o ceremonie în propria casă. Pe 30 decembrie 2006, Von Teese înainta cererea de divorț, motivul fiind diferența lor de gândire.

Cele mai cunoscute 10 piese ale lui Marilyn Manson

1. Sweet Dreams (Are Made Of This) – Eurythmics

2. Cry Little Sister – Din filmul din 1987, “The Lost Boys”

3. Suicide is Painles – coloana sonora M.A.S.H.

4. I Put a Spell On You – Screamin’ Jay Hawkins

5. Personal Jesus

6. Tainted Love – Gloria Jones, dar mult mai cunoscuta in varianta Soft Cell

7. The End – The Doors

8-9 Coverurile după David Bowie

10. God’s Gonna Cut You Down – tradițională

Sursă: cinemagia.ro 

 

Taguri:

Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!