Povestea "fetitei cu capul mare" din China.  Cum arata acum, dupa o operatie nemaiintalnita in lume

Editor: Silviu Bunea Author: S.B.
Actualizat: 27 feb 2017, 09:58

Un copil din China a intrat in istorie ca prima persoana al carei craniu a fost reconstruit in intregime de o imprimanta 3D.

Han Han, sau "copilul cu capul mare", asa cum e cunoscuta in China, are 3 ani si sufera de o boala rare din cauza careia capul ei s-a marit de 4 ori. Fetita era in pericol de a orbi, din cauza presiunii intracraniene mari, sau de a fi infestata cu viermi.

Doctorii au operat-o in urma cu cateva zile folosind o tehnica revolutionara. Cu ajutorul unei imprimante 3D, au creat din titaniu un craniu artificial, pe care i l-au implantat lui Han Han, in locul celui crescut prea mult.

In timul operatiei, scalpul si cutia craniana i-au fost indepartate iar creierul ei a fost repozitionat.

Spre fericirea familiei, operatia de 17 ore a fost un succes. Fetita a deschis ochii si a respirat singura imediat dupa operatie. Pe masura ce va creste, implanturile de titan vor fi inconjurate de tesut osos, intarindu-i partea superioara a craniului. Doctorii spun ca recuperarea va fi completa.

 

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Momente de senzație în Casa iubirii! Sebastian l-a dat de gol pe Bogdan! Concurentul n-a avut încotro și a recunoscut că o place pe Rebecca! Iată ce reacții s-au stârnit în rândul fetelor!