"Mi-a cazut creierul din cap!" Avea ameteli si nu mai vorbea corect iar doctorii au descoperit ca sufera de o boala rara

Editor: Silviu Bunea Author: S.B.
Actualizat: 21 aug 2021, 07:05

Catherine incearca sa stranga fonduri pentru o operatie care i-ar putea reda viata.

Catherine, o australianca de 30 de ani din statul New South Wales, mama a patru copii, a fost socata sa descopere ca sufera de o boala rara si imposibil de tratat. Intr-o zi, pe cand se afla la birou,  si-a pierdut echilibrul si s-a lovit de un perete. Cand s-a ridicat, i se impleticeau cuvintele, desi ea avea impresia ca vorbeste corect.

Medicul de familie i-a spus ca a trecut printru accident vascular cerebral, insa ulterior i s-a pus un diagnostic si mai neplacut: suferea de o malformatie Chiari, din nastere.

Din cauza acesteia, creierul mic, cerebelul, i-a "cazut" in partea superioara a coloanei vertebrale. Doctorii au operat-o, pentru a-i indeparta cateva oase din zona gatului si a-i face loc in jurul creierului. Operatia a fost un succes si s-a putut intoarce la munca dupa 2 luni, insa dupa un an simptomele s-au intors, insotite de dureri de cap si de un auz foarte sensibil.

A fost operata din nou, pentru a i se insera o placa de titan, care trebuia sa ii sustina creierul, dar, in cateva saptamani ceafa ei s-a umflat ca un balon, deoarece era plina de
lichid. Doctorii au drenat lichidul, dar simptomele s-au inrautatit pana in punctul in care ea nu poate merge sau sta in picioare neinsotita. Timp de 2 ani, doctorii i-au spus ca nu au ce sa ii mai faca, dar norocul i-a suras cand un doctor din America i-a spus ca, probabil, e alergica la placa din titan si e dispus sa o opereze pentru a i-o indeparta, impreuna cu o bucata din creier.


"Ca mama a patru copii, sunt dispusa sa fac tot ce e nevoie. Vreau sa ma vindec", a marturisit ea.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!