Vești bune pentru seniori! Pensii mai mari chiar și cu 50% după recalculare. Cum se aplică noua formulă de calcul

Autor: Diana Bostan

Seniorii vor beneficia de pensii mai mari de la 1 septembrie 2024

Sursa: Pexels

Seniorii din România așteaptă cu nerăbdare intrarea în vigoare, de la 1 septembrie 2024, a noii legi a pensiilor. Iată cum poți obține o pensie cu 50% mai mare după recalculare!

Legea pensiilor intră în vigoare de la 1 septembrie, iar Casele de pensii sunt acum ocupate cu recalcularea pensiilor. Noua formulă de calcul favorizează pensionarii cu un număr mare de ani de muncă, asigurându-le beneficii mai mari.

Pensii mai mari de la 1 septembrie 2024

Conform simulărilor recente, noua lege a pensiilor avantajează în mod special pensionarii cu o vechime de muncă de peste 35 de ani.

În cele din urmă, se va aplica o formulă actualizată pentru recalcularea pensiilor, asigurând astfel beneficii suplimentare pentru cei cu o carieră îndelungată.

Citește și: Noi ajutoare pentru români! Ministrul Muncii a anunțat două proiecte în valoare de 85 de milioane de euro

Cu toate acestea, unii pensionari, deși nu au lucrat foarte mulți ani, sunt foarte mulțumiți de creșterea considerabilă a pensiei lor.

Potrivit newsweek, un exemplu bun este cel al unui pensionar a cărui pensie a crescut cu 50% față de suma pe care o primea anterior.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta

Citește și: Gabriela Cristea se pregătește să deschidă o cofetărie în București! „Am fost la Disneyland și acolo am descoperit o cofetărie absolut superbă.”

Această persoană a optat pentru pensionare la vârsta de 59 de ani, cu șase ani înainte de termenul legal. Conform sursei menționate anterior, având un punctaj anual de 1,4 puncte, iar valoarea unui punct de pensie fiind de 2.054 de lei, acest lucru se traduce într-o pensie brută de 2.875 de lei. Din această sumă, el este obligat să plătească un impozit de 87 de lei, reprezentând 10% din partea care depășește 2.000

de lei.

Unele pensii vor crește chiar și cu 50%

Deși pensionarul în cauză nu a acumulat o perioadă lungă de contribuție, el a reușit să obțină o creștere semnificativă datorită unei strategii inteligente de planificare a carierei și a unor bonusuri neașteptate.

Citește și: Creșterea salariului minim de la 1 iulie 2024 a fost amânată. Care este noul termen pentru majorările salariale

Cu un total de 45 de puncte contributive și de 7,25 puncte de stabilitate și bonusuri, el a fost recompensat cu o pensie brută considerabil mai mare la recalculare, ajungând la suma de 4.270 lei, notează newsweek. După ce a plătit impozitul aferent și-a asigurat o pensie netă de 4.000 de lei lunar, o sumă remarcabilă în contextul actual al pensiilor din țară.

Aceste îmbunătățiri financiare sunt binevenite pentru mulți pensionari, având în vedere că pensia medie se situează în jurul valorii de 2.400

de lei, iar pentru un număr semnificativ de beneficiari, indemnizația minimă este de doar 1.280 de lei. Astfel, recalcularea pensiilor reprezintă o veste bună pentru acești pensionari și aduce o rază de speranță în contextul economic dificil.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!