Care este starea de sănătate a premierului Slovaciei după ce a suferit o nouă intervenție chirurgicală: „A contribuit la un prognostic pozitiv”

Autor: Diana Bostan

Ultimele informații în ceea ce privește starea de sănătate a lui Robert Fico

Sursa: Profimedia

Noi informații în ceea ce privește starea de sănătate a premierului Slovaciei, împușcat în urmă cu trei zile, la Handlova. Iată cum se simte Robert Fico după tentativa de asasinat!

Prim-ministrul slovac Robert Fico se află într-o stare stabilă, dar critică, conform declarațiilor ministrului Sănătății din Slovacia, oferite în cursul zilei de sâmbătă, notează digi24. Aceasta vine după tentativa de asasinat asupra lui Robert Fico, care a avut loc miercuri, 15 mai.

Ultimele informații în ceea ce privește starea de sănătate a lui Robert Fico

Zuzana Dolinkova, ministrul Sănătății din Slovacia, a declarat în fața jurnaliștilor faptul că intervenția chirurgicală de ieri a contribuit la un prognostic pozitiv privind starea de sănătate a premierului slovac.

Citește și: Robert Fico a reușit să vorbească pentru prima dată, după atentat, însă i s-a amânat operația! În ce stare se află, acum, premierul Slovaciei

„Intervenţia chirurgicală de ieri, care a durat două ore, a contribuit la un prognostic pozitiv privind starea de sănătate a premierului Robert Fico”, a transmis Zuzana Dolinkova în faţa jurnaliştilor slovaci și citată de sursa menționată anterior.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Viceprim-ministrul Slovaciei a anunțat că premierul Fico nu va fi transferat în capitala Bratislava în zilele următoare. Robert Fico rămâne internat în spitalul local din apropierea locului unde a fost împușcat de cinci ori de la mică distanță.

„Nu a fost nevoie să preluăm oficial atribuţiile oficiale ale lui Fico şi a avut loc o anumită comunicare cu premierul”, a transmis viceprim-ministrul Robert Kalinak, potrivit digi24.

Cum putea fi evitat atacul lui Robert Frico

Un fost ofițer SPP a explicat că protocolul de protecție presupune ca unul dintre agenți să ajungă lângă mulțime înaintea premierului atunci când acesta este interpelat, pentru a evalua potențialele riscuri. În schimb, garda de corp s-a concentrat pe politician, iar la primul foc de armă, ofițerul ar fi trebuit să-l protejeze pe premier, acoperindu-l cu propriul corp.

Citește și: Informații de ultimă oră despre premierul Slovaciei! Motivul pentru care o nouă intervenție i-ar putea fi fatală

„Sunt debusolaţi. Premierul cade şi este lăsat în urmă, doi fug, unul se uită în altă parte, unul încearcă să îşi scoată pistolul. Nu ştiu cum să evacueze. Vine o maşină, într un fel sau altul îl duc în maşină", a declarat Cristian Cioc, fost ofiţer SPP, pentru Observator.

De asemenea, echipa medicală ar fi trebuit să fie alertată în maxim 15 secunde de la incident: „  Îl urcă într-o maşină, iar maşina nu are şofer. Este un ofiţer de protecţie care se duce către portiera şoferului, este un gest nefiresc. Şi mai trec nişte secunde până se pune în mişcare acest autoturism" a adăugat Cristian Cioc.