Vesti bune pentru diabetici! O interventie chirurgicala i-ar putea vindeca pe dependentii de insulina

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 16 nov 2020, 08:00

Diabeticii care nu pot trai fara injectiile de insulin pot beneficia de o interventie de-a dreptul revolutionara! Ideea apartine unui medic roman, Catalin Copaescu.

Da, ati auzit bine, doamna foloseste timpul trecut, pentru ca imediat dupa operatia inovatoare prin care a trecut a renuntat definitiv la tratamentul cu insulina care ii tinea sub control diabetul. Si pe de o parte poate ca e de inteles daca ne gandim ca timp de 20 de ani s-a luptat cu diabetul. Incet incet, boala i-a afectat si activitatea altor organe. Acum a scapat de acest cosmar.

Operatiile se adreseaza stomacului si intestinului subtire acolo unde se gasesc anumite enzime care fabrica hormoni care la randul lor influenteaza functia pancreasului.

Astfel, in mod indirect, pancreasul este ajutat sa produca un hormon- in speta insulina- care va avea un rol corect in organismul diabeticului si va tine glicemia sub control.

Specialistii spun ca operatia laparoscopica ar putea fi solutia pentru 80 la suta dintre cei peste 340 de milioane de diabetici diagnosticati in intreaga lume. Iar in vreme ce americanii se gandesc sa subventioneze o astfel de interventie, nemtii, austriecii si francezii au conceput deja programe pilot in acest sens.
Operatia costa intre 6 si 8 mii de euro.

##VIDEO79228##

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei