Florin Piersic și-a anulat evenimentele artistice! Marele actor nu va fi prezent la spectacolele programate în această perioadă

Autor: Silvia Cirstea

Florin Piersic 

Sursa: Facebook/ Captură YouTube

Florin Piersic nu va fi prezent la evenimentele pe care le avea programate în această perioadă. Marele actor și-a anulat evenimentele artistice!

Florin Piersic și-a anulat evenimentele artistice, după ce a suferit o intervenție chirurgicală și a stat timp de o săptămână la ATI. Se pare că starea de sănătate a marelui actor este stabilă acum, însă nu va putea fi prezentă pe scenele importante din țară în această perioadă.

Florin Piersic și-a anulat evenimentele artistice

Florin Piersic și-a anulat evenimentele artistice, după ce a suferit o intervenție chirurgicală complicată și a stat la secția de terapie intensivă timp de o săptămână.

Ei bine, în prezent, starea de sănătate a actorului este din ce în ce mai stabilă, însă cu toate acestea nu va putea fi prezent la spectacolele pe care le avea programate în această perioadă. Chiar în urmă cu puțin timp, Simona Florescu a anunțat că marele actor va lipsi de la Festivalul Ion Dichiseanu de la Adjud, care are loc în perioada 24-26 mai 2024. Artista a dat de înțeles că Florin Piersic și-a anulat evenimentele programate, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă.
Deși în urmă cu un an actorul a fost prezent pe scena din Adjud și a bucurat inimile publicului, acum nu va putea fi prezent fizic.

„Și Florin Piersic a fost anul trecut la Festivalul lui Dichi. Noi l-am invitat și anul acesta la Festivalul lui Dichi, dar nu va putea veni… din cauza problemelor de sănătate. Asta e clar. Îi transmitem sănătate multă!”, a declarat Simona Florescu, în urmă cu puțin timp, pentru viva.ro.

Citește și: Monica Pop, noi detalii despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Care sunt șansele de recuperare ale marelui actor: „Dacă inima lui a suportat atâtea ore de anestezie..”

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Cum se simte marele actor acum

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este din ce în ce mai bună, potrivit anunțului făcut de medici. După ce a trecut printr-o operație la genunchi, unde i s-a scos proteza care i-ar fi provocat o infecție în organism, acesta se simte mai bine și a început recuperarea medicală. Chiar în cursul zilei de ieri, medicii au transmis că actorul a fost mutat de la secția anestezie și terapie intensivă într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului de Ortopedie „Foișor” din Capitală.

Totodată, marele actor a început ședințele de kinetoterapie și acum merge cu ajutorul unui cadru.

„Comunicăm faptul că domnul Florin Piersic a fost mutat din secția ATI, într-un salon din Compartimentul Septic al spitalului nostru. Evoluția pacientului, astăzi 16.05.2024, este bună, începând mobilizarea cu cadrul de mers pe distanțe scurte”, au transmis reprezentanții spitalului în cursul zilei de ieri.

Reamintim că problemele de sănătate ale actorului de 88 de ani au început să se agraveze în luna aprilie, după ce a acuzat stări de rău la finalul unui spectacol.

La momentul acela, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, însă ulterior a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj. Astfel, pe 5 mai, maestrul teatrului românesc a fost supus unei intervenții chirurgicale de scoatere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl purta de 15 ani.

Deși operația a fost efectuată cu succes, pe data de 8 mai, medicii din Cluj au anunțat că Florin Piersic are o infecție generalizată în sânge, care i-ar fi pus viața în pericol. Potrivit medicilor, infecția a pornit de la o branulă sau de la o perfuzie și a fost întreținută de stimulatorul cardiac și proteza de la genunchi. În urma complicațiilor apărute, acesta a fost dus la Spitalul Matei Balș din Capitală, însă pe data de 9 mai a fost mutat la Spitalul „Foișor”. În aceeași zi, marele actor a fost supus unei intervenții chirurgicale, iar după operație a stat la ATI timp de o săptămână.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!