Vești bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic! Actorul a fost mutat de la ATI și merge cu ajutorul unui cadru

Autor: Silvia Cirstea

Florin Piersic

Sursa: Captură YouTube

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este din ce în ce mai bună. Marele actor a fost mutat de la secția ATI și merge cu ajutorul unui cadru!

Vești bune despre starea de sănătate a lui Florin Piersic, după ce a suferit o intervenție chirurgicală la genunchi. Marele actor a fost mutat în cursul zilei de azi de la secția ATI și a început procedurile de recuperare. Mai mult decât atât, îndrăgitul actor merge acum ajutorul unui cadru, iar medicii spun că starea lui este din ce în ce mai favorabilă!

Florin Piersic a fost mutat de la ATI

Starea de sănătate a lui Florin Piersic este din ce în ce mai bună. După ce a trecut printr-o operație la genunchi, unde i s-a scos proteza care i-a provocat o infecție în organism, acesta pare că se simte mai bine. Chiar în urmă cu puțin timp, medicii au transmis că actorul a fost mutat de la secția de anestezie și terapie intensivă într-un salon din Compartimentul Septic al Spitalului de Ortopedie „Foișor” din Capitală.

De asemenea, actorul a început recuprarea medicală, iar în prezent merge cu ajutorul unui cadru, însă pe distanțe mici.

„Comunicăm faptul că domnul Florin Piersic a fost mutat din secția ATI, într-un salon din Compartimentul Septic al spitalului nostru. Evoluția pacientului, astăzi 16.05.2024, este bună, începând mobilizarea cu cadrul de mers pe distanțe scurte”, au transmis reprezentanții spitalului, prin intermediul unui comunicat, potrivit stiripesurse.ro.

Cu o zi înainte ca actorul să fie mutat de la ATI, medicii au transmis că acesta a început ședințele de Kinetoterapie și recuperarea medicală.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Florin Piersic a înregistrat primul mesaj audio, după internare! Ce le transmite actorul celor care vor să îl apeleze: „Dacă doriți să-mi lăsați un mesaj..”

Când au început să apară problemele de sănătate ale actorului

Actorul de 88 de ani a început să acuze stări de rău în luna aprilie, atunci când a ajuns la spital după un spectacol. La momentul acela, Florin Piersic a fost internat la Spitalul Militar din Cluj-Napoca, însă ulterior a fost transferat la Institutul Inimii din Cluj. Astfel, pe 5 mai, maestrul teatrului românesc a fost supus unei intervenții chirurgicale de scoatere a sondelor unui stimulator cardiac pe care îl purta de 15 ani.

Deși operația a fost efectuată cu succes, pe data de 8 mai, medicii din Cluj au anunțat că Florin Piersic are o infecție generalizată în sânge, care i-ar fi pus viața în pericol. Potrivit medicilor, infecția a pornit de la o branulă sau de la o perfuzie și a fost întreținută de stimulatorul cardiac și proteza de la genunchi.

Ulterior, marele actor a fost transferat la Institutul Matei Balș din Capitală, însă pe data de 9 mai a fost transferat și de acolo la Spitalul „Foișor”.

În aceeași zi, în cadrul unității medicale unde se află și în prezent, acesta a fost operat. Acum, la o săptămână de la intervenția chirurgicală, Florin Piersic a început recuperarea și se simte din ce în ce mai bine.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!