O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în Marea Neagră. Trei marinari sunt dați dispăruți

Autor: Diana Bostan

O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe

Sursa: Pixabay

Operațiune de salvare la Marea Neagră, după ce o navă sub pavilion Tanzania s-a scufundat. Trei marinari sunt dați dispăruți.

O navă cu 11 persoane la bord s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe. Autoritățile au declanșat imediat o operațiune amplă de salvare, trei dintre marinari fiind dați dispăruți. Nava Mohammad Z se află sub pavilion Tanzania.

O navă s-a scufundat în apropiere de Sfântu Gheorghe 

Potrivit Antena3CNN, tragedia a avut loc în această dimineață, în jurul orei 5:00, când nava aflată sub pavilionul Tanzania a emis mai multe apeluri de SOS.

Aflată la câteva mile marine de țărmul Sfântul Gheorghe, echipajul a sunat alarma, indicând că se confruntă cu un pericol iminent de scufundare.

Citește și: O navă cu peste 80 de oameni la bord a luat foc, în Grecia. Toți au fost nevoiți să se arunce în apă, pentru a nu fi cuprinși de flăcări

Cu toate eforturile de intervenție, nava s-a pierdut sub valurile învolburate, la scurt timp după ultimul apel de ajutor.

Din cei 11 membri ai echipajului, se cunoaște că doar opt au fost recuperați în primele faze ale operațiunii de salvare, trei fiind dați încă dispăruți.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Conform sursei menționate anterior, autoritățile au trimis rapid mai multe nave la locul incidentului.

În plus, două nave comerciale din zonă au fost alertate și au intervenit imediat în operațiunea de căutare și salvare. Una dintre aceste nave comerciale a fost instruită de către ofițeri să ofere primul ajutor și asistență, în timp ce operațiunile de căutare continuă pentru a localiza și a recupera ceilalți membri ai echipajului care sunt dați dispăruți.

Trei membri ai echipajului au fost dați dispăruți

Potrivit comunicatului transmis de Conducerea Autorității Navale Române (ANR), nava Mohammed Z, înregistrată sub pavilionul Tanzania, avea la bord un echipaj format din 11 membri, 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni.

Citește și: Moartea pasagerilor de pe Titan, confirmată de Garda de Coastă și de OceanGate. Rămășițele găsite sunt ale submersibilui

În urma intervenției rapide a navei comerciale Michel, care se afla în proximitatea incidentului și a fost coordonată de către ofițerii MRCC, 8 dintre acești membri au fost salvați.

Cu toate acestea, eforturile pentru găsirea celorlalți 3 membri ai echipajului, toți de cetățenie siriană, sunt în desfășurare în prezent, în speranța că vor fi găsiți în viață și aduși la siguranță.

„Motivul scufundării navei nu este cunoscut în acest moment şi se va deschide un dosar de cercetare pentru a se stabilii cauzele şi împrejurarile în care s-a produs accidentul",  a mai transmis Conducerea Autorității Navale Române (ANR), potrivit sursei menționate anterior.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!