Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră, pentru a lupta împotriva dispozitivelor explozive

,
exerciții-marea-neagră

Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră

[Sursa foto: Istock]

Peste 300 de militari români și străini fac antrenamente în Marea Neagră, pentru a lupta împotriva dispozitivelor explozive. Aceștia au reușit să distrugă o mină de război ce provenea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.


In articol:

Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră, pentru a lupta împotriva dispozitivelor explozive. Exercițiile se desfășoară în Portul Militar Constanța și în Marea Neagră și mai multe aparate de aviație și scafandri iau parte la antrenamente.

Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră

300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră în aceste zile împotriva dispozitivelor explozive. Celor 240 de militari români li s-au alăturat 60 de militari din: Azerbaidjan, Turcia, Bulgaria, Georgia, Franța și Statele Unite ale Americii.

Exercițiile se desfășoară în Portul Militar Constanța și în Marea Neagră. De asemenea, iau parte: un elicopter, un centru specializat în culegerea de date specifice, mai multe ambarcațiuni, scafandri de luptă, scafandri de mare adâncime, dar și o celulă de oceanografie și de meteorologie.

În timpul acestor exerciții, scafandrii au coborât chiar și până la 45 de metri adâncime și au analizat mai multe zone din Marea Neagră.

Citeste si: Ultima oră! Taiwanul a tras mai multe rachete de semnalizare, pentru a alunga drone chineze

Scafandrii Forțelor Navale Române, în timpul unui raion maritim din zona Tuzla, au descoperit o mină marină din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, la aproximativ 13 km de țărm.

exerciții-marea-neagră

Peste 300 de militari români și străini se antrenează în Marea Neagră

[Sursa foto: Istock]

Minele de război care au fost găsite de-a lungul timpului și care proveneau din timpul celui de-al doilea Război Mondial au fost distruse de la distanță, cu ajutorul unor explozii controlate, relatează stirilekanald.ro.

Scafandrii se antrenează în zonele maritime în care se află mine, deoarece acest lucru îi ajută în a-și dezvolta întreprinderile în lupta împotriva minelor.

Forțele Navale au anunțat distrugerea minei de război

„Scafandrii Forțelor Navale Române au distrus, miercuri, o mină marină din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, pe care au descoperit-o la o distanță de aproximativ 8 mile marine de țărm, într-un raion maritim din zona Tuzla, în timpul activităților de scufundare planificate în cadrul Exercițiului multinațional « Eurasian Partnership Mine Counter Measures Dive 22 ».

Marina Militară Română a amplasat, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, zeci de mine marine, într-un raion din apropierea țărmului românesc cuprins între Tuzla și Midia, pentru apărarea orașului Constanța de navele militare sovietice. După încheierea războiului, cele mai multe dintre aceste mine marine au fost dragate de către navele militare românești și au fost distruse, iar altele au rămas pe fundul mării și au fost cartografiate, fiind denumite de marinari « minele din barajul istoric ».

Citeste si: Ce a scris Vladimir Putin în scrisoarea pentru ONU: „Nu pot exista câștigători într-un război nuclear”

În ultimii ani, acestea au fost neutralizate și distruse, prin explozii controlate de la distanță, în timpul exercițiilor și antrenamentelor, de către scafandrii de mare adâncime și scafandrii de luptă EOD (specializați în lucrul cu dispozitive explozive). Activitățile de instruire, desfășurate în raioanele maritime în care se află minele din barajul istoric, contribuie la dezvoltarea deprinderilor scafandrilor militari români în lupta contra minelor, prin aplicarea procedurilor operaționale pentru situații reale, conform devizei « Instruiește-te așa cum vei lupta! » ”, au anunțat Forțele Navale prin intermediul unui comunicat, conform g4media.ro.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Poveşti picante din Brăila de altădată. De unde vine refrenul: „La tanti Elvira uşor se câştiga lira“ VIDEO

Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

Doi francezi au descoperit cadavrul unui alpinist care ar fi murit cu decenii în urmă pe gheţarul Stockji din Elveţia

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

Volodimir Zelenski solicită ajutor din partea Chinei pentru a opri războiul pornit de Rusia: „Sunt încrezător”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies