Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

,
rachete-china-japonia-taiwan

Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

[Sursa foto: Istock]

Japonia este în alertă, după ce rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării. Tirurile de rachete au fost lansate în jurul Taiwanului, ca răspuns al Beijingului față de vizita pe care Pelosi a făcut-o în Taipei la începutul acestei săptămâni.


In articol:

Alertă maximă în Japonia, după ce rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării. În urma celor întâmplate, prim-ministrul nipon a declarat că Statele Unite ale Americii și Japonia vor coopera, pentru ca pacea să fie menținută în apropiere de Taiwan.

Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

China a început, în urmă cu doar câteva zile, mai multe „exerciții militare”. Acestea sunt un răspuns al Beijingului față de vizita pe care Pelosi a efectuat-o în Taiwan, în urmă cu scurt timp.

Înainte ca Pelosi să ajungă în Taipei, China a avertizat că, dacă vizita va fi oficializată, armata nu va sta „cu mâinile în sân”, iar acum, din cauza exercițiilor, tensiunile au început să crească.

După ce China a lansat mai multe tiruri de rachete balistice în jurul Taiwanului, unele ar fi căzut în zona economică a Japoniei. Acestea reprezintă, potrivit premierului Japoniei, „o serioasă problemă care afectează securitatea noastră naţională şi a cetăţenilor noştri”.

Citeste si: China impune sancțiuni economice Taiwanului, după ce Pelosi a făcut o vizită oficială în Taipei

 

Potrivit AFP, după o întâlnire pe care Fumio Kishida a avut-o cu Nancy Peloi, președinta Camerei Reprezentanților Statelor Unite ale Americii, acesta a declarat că cere „oprirea imediată a exercițiilor militare”.

rachete-china-japonia-taiwan

Alertă maximă în Japonia! Rachetele chineze ar fi ajuns în zona economică a țării

[Sursa foto: Istock]

Vizita pe care Nancy Pelosi a făcut-o în Taiwan, în ciuda avertismentelor Beijingului, a fost văzută drept o provocare, dar și ca un sprijin acordat celor care susțin independența Taiwanului.

Mai mult de jumătate din rachetele lansate de China au căzut în Japonia.

Acţiunile Chinei au, de data aceasta, un impact grav asupra păcii şi stabilităţii în regiune. Cer încă o dată oprirea imediată a acestor manevre militare”, a declarat Hayashi în cadrul unei conferințe de presă ce a fost susținută în Capitala Camodgiei.

„S-ar putea ca cinci din nouă rachete balistice lansate de China să fi aterizat în ZEE a Japoniei. Japonia a transmis Chinei o notă de protest pe canale diplomatice”, le-a transmis și Kishi jurnaliştilor.

De asemenea, potrivit agerpres, relatează digi24.ro, aceasta reprezintă o „problemă gravă care afectează securitatea naţională şi pe cea a cetăţenilor noştri”.

Citeste si: Ultima oră! Tensiune maximă între SUA și China. Beijingul amenință cu armata

Mai mult decât atât, Taiwanul a declarat că a tras mai multe rachete de semnalizare, pentru a alunga dronele chineze care zburau în apropierea insulei.

„Am tras imediat rachete de semnalizare, pentru a da avertismente şi pentru a le alunga. După aceea, s-au întors. Au intrat în zona noastră restricţionată şi de aceea le-am dispersat. Avem o procedură standard de operare. Vom reacţiona dacă vor intra”, a spus Chang Zonr-sung, potrivit agerpres.ro, menționând, de asemenea, că nivelul de alertă pe Kinmen este „normal”.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii: „Atitudinea Americii duce la conflict”

Vești bune: Cota apei în lacul de acumulare Tăul Mare - Roşia Montană începe să scadă

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

China amenință cu războiul! "Armata chineză nu va ezita, oricare ar fi prețul"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies