Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan: „Lumea se confruntă cu o alegere între democrație și autocrație”

,
nancy-pelosi-taiwan-china-vizită

Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan

[Sursa foto: Facebook: Nancy Pelosi]

Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan. Nancy Pelosi, președintele Camerei Reprezentanților din SUA, a aterizat ieri seară, 2 august, la Taipei. După doar 15 minute de la sosire, aceasta a postat un mesaj la adresa Chinei, după ce SUA a fost amenințată de Beijing din cauza vizitei acesteia în Taiwan.


In articol:

Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan, la doar câteva ore distanță de când Beijingul a amenințat Statele Unite ale Americii, declarând că armata sa nu va sta „cu mâinile în sân”.

Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan

După ce Pelosi a ajuns pe aeroportul din Taipei, aceasta a postat, la nici 15 minute distanță, un mesaj prin care a sfidat China și declarațiile pe care aceasta le-a făcut la adresa Statelor Unite ale Americii.

„Vizita delegației noastre în Taiwan onorează angajamentul neclintit al Americii de a sprijini democrația vibrantă din Taiwan. Discuțiile noastre cu conducerea din Taiwan reafirmă sprijinul nostru pentru partenerul nostru și promovează interesele noastre comune, inclusiv promovarea unei regiuni Indo-Pacifice libere și deschise.

Solidaritatea Americii cu cei 23 de milioane de oameni din Taiwan este mai importantă astăzi decât oricând, deoarece lumea se confruntă cu o alegere între autocrație și democrație”, a scris Pelosi în mediul online.

Înainte ca Pelosi să ajungă în Taiwan, Ministerul de Externe chinez s-a opus acestei vizite oficiale și a declarat că acest lucru reprezintă o încălcare gravă a principiului unei singure China, alături de prevederile menționate în tratatul chino-american.

Citeste si: Ce a scris Vladimir Putin în scrisoarea pentru ONU: „Nu pot exista câștigători într-un război nuclear”

nancy-pelosi-taiwan-china-vizită

Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan

[Sursa foto: Facebook: Nancy Pelosi]

Mai mult decât atât, Beijing a sfătuit Statele Unite ale Americii „să nu joace cartea Taiwanului pentru a controla China”.

Vizita lui Pelosi în Taiwan a mobilizat avioanele armatei chineze

În timp ce Pelosi ajungea în Tapiei, Capitala Taiwanului, mai multe avioane de vânătoare SU-35 ale Chinei au traversat strâmtoarea Taiwan ce separă China de Taiwan, conform televiziunii de stat chineze.

Avionul în care Pelosi se afla a aterizat în Taipei la ora 22:43, ora 17:43 a României. Înainte ca vizita să înceapă, Ministerul Afacerilor Externe din China a spus că este „dificil de imaginat o acțiune mai temerară și mai provocatoare” din partea Americii decât vizita pe care președintele Camerei Reprezentanților din SUA urma să o facă, conform romaniatv.net.

După ce China a spus, la începutul acestei veri, că acțiunile SUA pot da naștere unui conflict, Pentagonul a transmis un mesaj prin care puncta constrângerea din ce în ce mai puternică din partea Beijingului.

Citeste si: China intră în lockdown climatic din cauza creșterilor exagerate de temperaturi: „Încetați toate activitățile în aer liber”

„Observăm o constrângere tot mai mare din partea Beijingului. Am asistat la o creştere continuă a activităţii militare provocatoare şi destabilizatoare în apropierea Taiwanului. SUA au reafirmat importanța păcii și a stabilității în Taiwan, o opoziție la modificări unilaterale ale status-quo-ului și a îndemnat China să se abțină de la orice nouă acțiune destabilizatoare”, a spus Lloyd Austin, șeful Pentagonului, în cadrul unei întâlniri din Singapore cu ministrul Apărării din China.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii: „Atitudinea Americii duce la conflict”

Ancheta Suediei toarnă gaz pe foc în scandalul Nord Stream: S-au întărit suspiciunile de sabotaj grav

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

China amenință cu războiul! "Armata chineză nu va ezita, oricare ar fi prețul"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies