China ar putea invada Taiwanul! A început, deja, o „operațiune militară” în jurul insulei. Beijingul are capabilitățile militare, dar și puterea necesare

,
china-taiwan-invadează-război

China ar putea invada Taiwanul! A început o „operațiune militară”

[Sursa foto: Istock]

China ar putea invada Taiwanul. Îngrijorările cu privire la această posibilitate sunt din ce în ce mai mari, deoarece Beijingul a început o „operațiune militară” în urma vizitei efectuate de Nancy Pelosi în Taipei.

China ar putea invada Taiwanul! Comandamentul de Est al armatei chineze a anunțat că a început, deja, o „operațiune militară” în jurul insulei, după ce Nancy Pelosi a ajus la Taipei.

„Operațiunea militară” a început iei, în noaptea de 2 spre 3 august.

China ar putea invada Taiwanul, iar tensiunile ating cote alarmante

În noaptea de marți spre miercuri, 2 spre 3 august, Comandamentul de Est al armatei chineze a anunțat că a declanșat mai multe „operațiuni militare comune”. Acestea se desfășoară în jurul insulei Taiwan, după ce Nancy Pelosi a ajuns în Taipei.

Potrivit agenției chineze de stat Xinhua, Beijingul a început „activitățile militare” după ce, inițial, le denumise „exerciții militare”, în șase zone maritime și spații aeriene din jurul insulei Taiwan.

Potrivit Beijingului, toate aceste „operațiuni militare” vor fi desfășurate sub forma unor „exerciții de antrenament” în zonele maritime din părțile de nord, sud-est și sud-vest ale coastei Taiwanului.

De asemenea, acestea vor fi realizate și în spațiul aerian ale acelorași zone.

china-taiwan-invadează-război

China ar putea invada Taiwanul! A început o „operațiune militară”

[Sursa foto: Istock]

Mai mult decât atât, vor fi efectuate tituri de muniție de război ce au o „rază lungă de acțiune”, alături de mai multe teste cu „rachete convenționale” în zona maritimă de est a insulei.

Citeste si: Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan: „Lumea se confruntă cu o alegere între democrație și autocrație”

După ce Pelosi a ajuns în Taipei, Nicholas Burns, ambasadorul american aflat la Beijing, a fost convocat „de urgență” în Capitala Chinei de către Xie Feng, adjunctul ministrului chinez de Externe.

Ocuparea Taiwanului de către China vine cu repercursiuni grave

Operațiunile militare au rol de descurajare severă în contextul escaladării recente a tensiunilor provocate de acțiunile indezirabile ale Statelor Unite în chestiunea Taiwanulu și reprezintă o avertizare serioasă la adresa acțiunilor separatiste care urmăresc «independența Taiwanului»”, este menționat în comunicatul armatei chineze.

Mai mult decât atât, potrivit unei analize realizată de CNN, China poate ocupa Taiwanul, deoarece are capabilitățile militare, dar și puterea necesare. Cu toate acestea, armata chineză ar avea de înfruntat pierderi mari în ceea ce privește armata.

„Armata chineză ar trebui să transporte astfel mii de tancuri, piese de artilerie, transportoare blindate și lansatoare de rachete, împreună cu militarii. Sunt munți de echipamente și veritabile «lacuri» pline de combustibil care trebuie transportate pe calea apei”, se arată potrivit unei analize ”The Diplomat” din anul 2021, citată de CNN, relatează digi24.ro.

Citeste si: Două studii au demonstrat că pandemia de Coronavirus a luat naștere în piața din Wuhan

„Ar fi un masacru pentru flota chineză ”, a spus și Phillips O'Brien, profesor de studii strategice la University of St. Andrews din Scoția.

Beijinul a declarat că, dacă independența insulei Taiwan va fi recunoscută, acest lucru ar declanșa o linie roșie, iar China a amenințat cu începerea unui conflict militar dacă acest lucru ar urma să se întâmple.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii: „Atitudinea Americii duce la conflict”

Anunț crucial făcut de NATO: 'Aliații livrează Ucrainei sisteme antiaeriene. Rusia nu trebuie subestimată'

Coreea de Nord amenință cu un război nuclear împotriva Statelor Unite ale Americii: „Atitudinea Americii duce la conflict”

China amenință cu războiul! "Armata chineză nu va ezita, oricare ar fi prețul"

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies