Statele Unite ale Americii trimit un grup de luptă prin strâmtoarea Taiwan, după ce China a început „exerciții militare” de amploare

,
statele-unite-ale-americii-grup-de-luptă-strâmtoarea-taiwan

Statele Unite ale Americii trimit un grup de luptă prin strâmtoarea Taiwan

[Sursa foto: Istock]

Statele Unite ale Americii trimit un grup de luptă în strâmtoarea Taiwan, împreună cu portavionul ”Ronald Reagan”, ca un răspuns la „exercițiile militare” pe care China le-a început în urma vizitei lui Nancy Pelosi în Taipei.


In articol:

Statele Unite ale Americii trimit un grup de luptă prin strâmtoarea Taiwan, după ce China a început „exerciții militare ” de amploare în jurul insulei.  Zeci de rachete au fost lansate de China, iar cinci dintre ele au ajuns și în zona economică a Japoniei.

Statele Unite ale Americii trimit un grup de luptă în strâmtoarea Taiwan

Ieri, 4 august, China a lansat mai multe tiruri de rachete. „Exercițiile militare” ar fi trebuit să fie realizate în șase zone ce fuseseră, inițial, desemnate, dar China a decis să mai adauge și o a șaptea zonă.

„Am încheiat cu succes exercițiile de tragere cu bătaie lungă și muniție de război în Strâmtoarea Taiwan și am obținut rezultatele așteptate. Am testat pe de-a-ntregul capacitățile de luptă ale trupei în condiții reale și am întărit încrederea ofițerilor și a soldaților în victorie”, a declarat Jin Zong, un comandant de batalion al brigăzii de artilerie.

Mai mult decât atât, mai multe avioane și mai multe elicoptere ale Chinei au survolat spațiul aerian al câtorva insule ce aparțin de Taiwan. Localnicii au trecut prin clipe de groază, deoarece nu au știu la ce să se aștepte mai exact.

Citeste si: Volodimir Zelenski solicită ajutor din partea Chinei pentru a opri războiul pornit de Rusia: „Sunt încrezător”

statele-unite-ale-americii-grup-de-luptă-strâmtoarea-taiwan

Statele Unite ale Americii trimit un grup de luptă prin strâmtoarea Taiwan

[Sursa foto: Istock]

„Eu și camarazii mei am zburat în spațiul aerian din jurul insulei Taiwan. Suntem gata de luptă și pregătiți să ne batem în orice clipă”, susține pilotul Cao Shaoqing, Comandamentul Teatrului de Est al PLA.

China a amenințat, din nou, Statele Unite ale Americii

China a declarat că se va apăra cu orice preț și a trimis un mesaj de avertizare Statelor Unite ale Americii, „în avans”.

China va lua măsuri ferme și puternice ca răspuns (la provocări), iar Statele Unite trebuie să suporte consecințele. Considerați-vă avertizați în avans”, a spus Hua Chunying, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe din China.

Nici Statele Unite ale Americii nu au stat cu mâinile în sân și au anunțat că vor trimite portavionul ”Ronald Reagen” și grupul de luptă în strâmtoarea Taiwanului. Pentru următoarele săptămâni, acestea urmează să efectueze mai multe „misiuni standard”.

„Portavionul USS Ronald Reagan și navele din grupul lui de luptă vor rămâne în zonă, pentru a monitoriza situația. Vom efectua misiuni standard în aer și pe mare, prin strâmtoarea Taiwan, în următoarele săptămâni”, spune John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate al Statelor Unite ale Americii.

Citeste si: China impune sancțiuni economice Taiwanului, după ce Pelosi a făcut o vizită oficială în Taipei

În tot acest timp, Rusia se implică și ea în criza care a luat naștere de câteva zile și susține că totul este cauzat de Nancy Pelosi.

„Sunt provocate de vizita lui Nancy Pelosi. A fost o vizită inutilă și o provocare nejustificată. Cât despre exercițiile militare, e dreptul suveran al Chinei (să le facă)”, susține Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

 

Citește-ne pe

Citește și:

România, printre ţările care ar fi afectate de norul radioactiv în caz de accident la centrala nucleară Zaporojie

Pelosi sfidează China, după vizita în Taiwan: „Lumea se confruntă cu o alegere între democrație și autocrație”

Directorii executivi ai marilor companii americane se pregătesc pentru o recesiune și nu cred că va fi scurtă (CNN)

Regina NU a murit la ora anunțată de Palatul Buckingham! De ce nu s-a anunțat decesul la timp

Ultima oră! Tensiune maximă între SUA și China. Beijingul amenință cu armata

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies