Tragedie în plin război în Ucraina! O navă de marfă a Estoniei a fost scufundată lângă Odessa în urma unei explozii. Patru marinari sunt dați dispăruți

Author: Madalina Maftei

Tragedie în plin război în Ucraina! O navă de marfă a Estoniei a fost scufundată lângă Odessa în urma unei explozii. Patru marinari sunt dați dispăruți

Sursa: PixaBay

Tragediile se țin lanț în Ucraina. O navă de marfă care aparține Estoniei s-a scufundat după ce ar fi lovit o mină în largul coastei Ucrainei. Patru marinari au fost dați dispăruți și doi se află într-o barcă de salvare.

Nava

Helt, deținută de Estonia, țară membră NATO, s-a scufundat joi în largul portului ucrainean Odessa, în urma unei explozii, potrivit managerului navei, relatează Mail Online.

O navă de marfă a Estoniei a fost scufundată lângă Odessa în urma unei explozii. Patru marinari sunt dați dispăruți

Din primele informații, doi membri ai echipajului sunt pe o punte de salvare pe mare, în timp ce alți patru marinari

sunt dați dispăruți, a declarat Igor Ilves, directorul general al managerului Vista Shipping Agency, cu sediul la Tallinn. 

Ucraina acuză Rusia că folosește nave civile ca scuturi umane

Totodată, Igor Ilves a spus că este posibil ca nava să fi lovit o mină. Se pare că nava ar fi fost sub controlul forțelor navale ruse de miercuri, iar împreună cu echipajul de la bord

au folosit-o drept scut pentru o debarcare pe mal, spune compania de asigurare britanică EOS Risk. 

De la începutul invaziei în Ucraina, trei nave comerciale au fost lovite de proiectile.

Citeste si: China a cerut Rusiei să amâne invazia Ucrainei până după Olimpiadă, potrivit unui raport al serviciilor secrete occidentale

Estonia este membră a NATO, ceea ce duce la temeri că ar putea declanșa și mai multe conflicte în Europa de Est

Nava Helt, în vârstă de 37 de ani, era sub pavilionul Panama, la fel ca multe nave comerciale care doresc să evite reglementările maritime stricte propriilor țări.

Citește și: Dinu Maxer rupe tăcerea, după divorț: „Am tot sperat că ne vom împăca”. Deea a plecat de acasă acum 4 săptămâni

Acest incident vine după ce flota rusă de la Marea Neagră a fost acuzată că a folosit nave civile, inclusiv Helt, ca scuturi umane în invazia Ucrainei.

Armata a precizat că Marina Rusă a forțat Helt să intre într-o zonă periculoasă a Mării Negre pentru a acoperi circulația propriilor nave de război.

”Nava a fost atacată și un inginer a fost ucis”, a declarat Pijush Dutta, director executiv al Bangladesh Shipping Corp, pentru Reuters.

”Nu era clar dacă a fost o bombă sau o rachetă sau de ce parte a lansat atacul. Ceilalți 28 de membri ai echipajului sunt nevătămați”, a spus el, fără a oferi alte detalii.

Citeste si: LIVE UPDATE A opta zi de război. Primarul orașului Mariupol, mesaj disperat: „Nu putem evacua femeile, copiii și bătrânii”

 

 

 

LIVE UPDATE Ziua 378 de război în Ucraina: NATO crede că orașul Bahmut va fi al rușilor. Rusia ar fi cumpărat armament din Iran

 

 

 

 

Taguri: