INSARCINATA la doar 12 ani? S-a dus la medici pentru ca avea greturi si vomita continuu, insa i s-a pus un diagnostic socant

Editor: Alexandra Dragos Author: A.D.
Actualizat: 29 aug 2021, 01:30

O fetita de 12 ani din Marea Britanie ajunsese sa vomite timp de aproximativ 18 ore pe zi. Ingrijorata, mama ei a crezut ca ar fi insarcinata, insa medicii i-au pus un diagnostic socant.

Jayde Pitt, o fetita in varsta de 12 ani din Marea Britanie, vomita de cel putin 40 de ori pe zi. Desi initial s-a crezut ca adolescenta ar putea fi insarcinata, medicii au disgnosticat-o cu un sindrom rar, denumit "Cyclical Vomiting Syndrome".

Episoadele de voma sunt, de fapt, niste crize. Cu tratamentul adecvat, Jayde isi va putea controla crizele si va putea duce, astfel, o viata normala. Emotii puternice, stari de anxietate, sau o suparare mare, ii poate declansa, insa, din nou crizele de greata si voma.



Boala de care sufera Jayde Pitt este atat de rara, incat medicii nu au stiut ce sa creada la inceput. Este insarcinata sau sufera de o bulimie avansata? Dupa o serie de teste, insa, s-a descoperit cauza care o facea pe micuta sa isi petreaca cel putin 18 ore in baie, vomitand. Pana sa i se puna cumplitul diagnostic, adolescenta nici nu se mai putea duce la scoala din cauza ca is e facea mereu rau.


Sindromul "Cyclical Vomiting Syndrome" sau CVS poate afecta persoane de toate varstele. Se caracteaza prin greata, dureri de cap, vomitat continuu, organism slabit, aparent fara niciun motiv serios. Medicii sunt de parere ca aceasta boala ar fi de natura genetica si ca se instaleaza de obicei intre 3 si 7 ani.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii