Toba la sticla - reteta pentru Craciun si Revelion

Author: D.I. Editor: Daniela Iliuta
Actualizat: 23 dec 2017, 14:50

Asa faci cea mai buna toba pentru Craciun si Revelion! Reteta pe care foarte putine gospodine o cunosc.

Ingrediente:

1/2 kg carne de porc
2 kg organe de porc
1-2 foi dafin
o bucata mai mare sorici
o lingurita boabe piper
o lingurita boabe ienibahar
o crenguta cimbru uscat
2 cepe mai mari
sare

Mod de preparare:

1. Spala bine carnea, organele si soriciul. Pentru gust, parleste putin soriciul.


2. Pune la fiert, in apa cu putina sare, carnea si organele. Pune in apa si cepe intregi (bineinteles, curatate).
3. Adauga in apa ienibaharul, piperul, cimbrul si dafinul. Indeparteaza spuma care se formeaza.
4. Dupa vreo 2 ore de fiert la foc mic, scurge organele si carnea de zeama, marunteste-le si pune-le intr-o sticla de plastic (careia i-ai taiat partea de sus, cea cu capacul, in prealabil).

Acoperim cu folie si dam la frigider cateva ore pentru a se inchega. Cand s-a facut, se taie sticla cu un cutter si scoatem toba cu grija, asezand-o pe un platou.

O pastram la frigider, nu mai mult de 4-5 zile. Se portioneaza doar in momentul servirii.

 

 


Tensiunile cresc la ”Insula de 1 milion”. 19 concurenți au rămas în joc, iar rivalitățile ating cote maxime. Iată ce se va întâmpla în ediția de duminică, 19 mai!