Camerele de supraveghere pot ajuta la prinderea infractorilor

Author: Silviu Bunea
Actualizat: 30 mar 2018, 13:41

Camerele de supraveghere sunt amplasate in tot orasul. De la scarile de bloc, la buticul de la coltul strazii si camerele din interesectii, acestea sunt in tot orasul.

Din pacate nu sunt suficiente si bine ar fi sa fie si mai multe asa cum vedem in tarile din vest. De ce este bine sa avem camere de supraveghere care sa monitorizeze orasul?

Raspunsul la aceata intrebare poate fi dat de mai multe persoane si in mai multe feluri. Noi am ales sa punem cap la cap aceste raspunsuri si sa vedem  la ce ne-ar putea fi utile camerele de supraveghere raspandite in tot orasul.

La aceasta dorinta cu siguranta vor exista si reprosuri din partea unor conspirationisti care vor considera ca amplasarea camerelor de supraveghere prin oras ar reprezenta o forma de manipulare si control.

De fapt, camerele ne pot ajuta viata si chiar sa ne-o usureze. Pe baza acestor sisteme de supraveghere se pot realiza diferite studii, aplicatii, insa scopul cel mai mare si cel care conteaza cu adevarat pentru toata lumea este siguranta.

Un oras impanzit de camere de supraveghere este mult mai sigur si mai putin predispus la pericole. Hotii se vor abtine mai mult de la furt, iar in cazul in care cineva raporteaza un jaf, un furt, o crima sau orice alta problema, persoana in cauza va putea fi gasita mult mai rapid pe baza probelor video.

Un alt beneficiu adus de camerele de supraveghere este fluidizarea traficului.

Imaginile captate de la camere ajung la un dispecerat care monitorizeaza traficul si poate ajuta la fluidizarea lui. Semafoarele pot fi mai bine sincronizate,  accidentele pot fi evitate sau se poate ajunge mai repede la locul faptei.

Soferii pot primi informatii in timp real pe smartphone si in diferite aplicatii de condus precum este Waze sau Google Maps cu privire la trafic. Monitorizarea traficului folosind camerele de supravegere ar avea un impact foarte mare in orasele foarte aglomerate.

SKUT.ro este un magazin online specializat in vanzarea de echipamente de securitate. Cu o experienta de peste 20 de ani, SKUT.ro va pune la dispozitie o gama larga de produse din mai multe domenii. Principalele produse comercializate fac parte din categoria sistemelor de supraveghere video si alarmelor, insa in portofoliul lor mai puteti gasi accesorii, echipamente de incendiu si chiar echipamente auto. Magazinul va ofera posibilitatea de a ridica produsele dintr-un showroom, sa discutati cu oameni tehnici daca aveti probleme si aveti garantie la toate produsele.

Amplasarea camerelor de supraveghere in orase ar putea imbunatati mediul in care traim si ne-ar putea simplifica viata. Cu ajutorul lor putem realiza studii, putem preveni infractiunile si sa prindem infractorii care au reusit sa scape.

Orasele ar putea deveni inteligente si cu ajutorul unui telefon am putea circula in siguranta si mai rapid daca am primi informatii in timp real despre trafic si accidente.

Cetatenii s-ar simti in siguranta mergand noaptea pe strazi, iar infractorii se vor gandi de doua ori inainte sa actioneze deoarece nu ar mai avea sanse de scapare. Astfel de idei sunt mentionate si pe multe alte site-uri de renume din strainatate precum Techopedia.com sau Wiki.

Insa cu toate ca exista numai beneficii pentru sistemele de supraveghere video, multe persoane s-ar putea simti urmarite si ar putea invoca lipsa de intimitate. Insa scopul acestor camere de supraveghere nu este acesta si nimeni nu ar avea timp sa monitorizeze astfel de informatii. Scopul camerelor este de preventie, siguranta, confort, tehnologizarea oraselor.

Imbratisarea acestei tehnologii ar trebui aduca beneficii majore in tara noastra asa cum se poate vedea in vest. Tarile foarte dezvoltate precum Marea Britanie, Norvegia, Danemarca, Finlanda, etc, dispun de astfel de sisteme de monitorizare si supraveghere, iar traiul lor este foarte bun. Rata infractiunilor este foarte mica, gradul de fericire este cel mai ridicat din lume, iar locuitorii se simt in siguranta.

Nu uita! SKUT.ro iti pune la dispozitie o gama larga de produse de supraveghere la preturi avantajoase alaturi de servicii de inalta calitate.

 

 

Taguri: