Terapia cu ozon - în ce situații este indicată această procedură?

,

Într-o lume agitată, unde totul se desfășoară pe repede-nainte, sănătatea noastră ar trebui să fie pe primul plan. În zilele noastre nu vom întâlni persoane care nu suferă de stres, care au o alimentație echilibrată sau care au, noapte de noapte, un somn odihnitor.


In articol:

Astfel, pentru a atenua din efectele stilului de viață modern, tot mai multe persoane își îndreaptă atenția către terapia cu ozon, ca parte a programul personal de wellbeing.

Tot mai multe clinici medicale și de înfrumusețare pun la dispoziția pacienților saună cu ozon, o procedură modernă și rapidă pentru tratarea afecțiunilor existente, dar și ca terapie anti-aging.

Cum funcționează sauna cu ozon?

Cu ajutorul unui generator special se produce ozonul, care mai apoi este conectat la saună, procesul fiind 100% sigur pentru pacienți. În funcție de problemele medicale ale pacientului, aceasta se calibrează, astfel încât tratamentul să fie confortabil și chiar plăcut. Pentru rezultate spectaculoase, medicii pot recomanda și sesiuni de electroterapie (pentru dureri de spate și musculare), ce pot fi efectuate chiar în timp ce pacientul se află în saună.

Cât durează și care este regularitatea sesiunilor?

Durata unei sesiuni de saună cu ozon variază în funcție de afecțiunile medicale existente, dar în mod normal nu depășește 30 de minute. Durata procedurii va fi stabilită de către medicul curant, după evaluarea istoricului medical, după examenul clinic și o electrocardiogramă.

Un program complet de terapie cu ozon include circa 10 ședințe, însă numărul exact și frecvența acestora se va stabili de medicul curant. În ceea ce privește vârsta, în principiu cam orice persoană poate urma un astfel de program.

Ce presupune pregătirea înainte de procedură?

La prima ședință vei fi consultat de un medic, apoi nu ai nevoie de niciun fel de pregătire.

Este important corpul să fie curat, iar mâinile, picioarele și o mare parte din abdomen să fie complet descoperite. Apoi te vei așeza pe scaunul reglabil și vei primi o pelerină pentru zona gâtului, astfel încât să te bucuri de confort și eficiență în timpul procesului.

Ce efecte terapeutice are sauna cu ozon?

Terapia cu ozon combate celulita

Ozonoterapia este un procedeu relativ nou în țara noastră, dar folosit de câțiva ani buni în străinătate. Dincolo de beneficiile pentru sănătate, sauna cu ozon își dovedește eficiența și în cazul rejuvenării și tonifierii pielii.

Spre deosebire de alte proceduri existente pe piață, sauna cu ozon încetinește îmbătrânirea pielii în mod vizibil, dar este util și în eliminarea celulitei, în reducerea depozitelor de grăsime și pentru întărirea tonusului muscular, mai ales în cazul femeilor care au devenit mame.

Și sportivii de performanță apelează la terapia cu ozon

În cazul lor, sauna cu ozon este eficientă în tratarea problemelor musculare și în recuperarea după diverse accidentări. De cealaltă parte, îi ajută să își îmbunătățească performanțele sportive, favorizează odihna și capacitatea mentală.

 

Citește-ne pe
Citește și:

Misterele celor mai spectaculoase peşteri din munţii Hunedoarei. Unde s-ar fi aflat comoara lui Decebal

Prognoza meteo în perioada 11-14 august 2022. Ce temperaturi vor fi înregistrate în București și marile orașe din țară

CDC nu mai recomandă persoanelor nevaccinate să intre în carantină după expunerea la Covid-19

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

O mai știi pe Dana Scully? Cum arată astăzi Gillian Anderson, actrița care a interpretat celebrul detectiv din Dosarele X

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies