Reteta de guma de mestecat: cum sa faci guma de mestecat acasa

Author: B.M.
Reteta de guma de mestecat: cum sa faci guma de mestecat acasa

Stiai ca poti sa faci guma de mestecat acasa? Reteta de guma de mestecat: e naturala, 100% sanatoasa si fara chimicale.

Guma de mestecat este probabil unul dintre cele mai cumparate produse din magazine. Multi o cumpara pentru a-si reimprospata respiratia dupa masa, pentru altii mestecarea ei a devenit un obicei.

Iata ce beneficii are guma de mestecat, cat de sanatoasa e si cum poti sa faci guma de mestecat acasa.

Citeste si: Cand devin cartofii toxici: semnele care iti arata ca trebuie sa ii arunci! Nu ii mai consuma daca vezi asta

Citeste si: Cartofi prăjiți. Cum să prepari cei mai gustoși cartofi

Citeste si: Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele

Ce beneficii are guma de mestecat

Guma de mestecat are multiple beneficii, multe dintre ele necunoscute de cei care o consuma. S-a demonstrat, spre exemplu, ca mestecarea gumei imbunatateste memoria pe termen scurt.

Psihologii au ajuns la concluzia ca guma de mestecat reduce stresul, anxietatea si elibereaza tensiunea nervoasa, deoarece mestecarea glumei scade nivelul de cortizol din organism.

Guma sporeste si capacitatea de concentrare; mestecarea gumei creste fluxul sangvin, creierul este astfel mai bine oxigenat iar astfel viteza de reactie a organismului creste.

Nu in ultimul rand, guma de mestecat de ajuta sa ai o igiena dentara mai buna si te scapa de respiratia urat mirositoare.

S-a demonstrat ca, mestecata dupa masa, guma scade riscul de aparitie a cariilor, a placii bacteriene si a afectiunilor gingivale.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Piure de cartofi. Unde greșești când îl prepari

Ce riscuri are consumul de guma de mestecat

Desi are multiple beneficii, guma de mestecat nu este lipsita de pericole. Principalul risc este dat de o substanta din compozitie pe nume aspartam, folosita ca indulcitor. S-a demonstrat ca un consum regulat de aspartam poate duce la afectiuni grave, inclusiv tumori cerebrale. Un alt compus periculos din componenta gumei de mestecat este acesulfam K, care poate duce la aparitia unor tumori.

De asemenea sorbitolul, malitolul si mannitolul din compozitia gumei pot dauna celor care sufera de diabet.

Mestecatul gumei poate cauza si alte probleme de sanatate, precum sindromul colonului iritabil, care poate aparea din cauza excesului de aer inghitit in timpul mestecarii gumei.

Guma de mestecat contine de asemenea si un produs chimic care te poate face sa consumi mai putine fructe. Poti face urmatorul test: incearca sa mananci un mar sau o banana dupa ce ai mestecat guma mentolata timp de 15 minute.

Gustul fructelor ti se va parea a fi amar iar astfel intentia de a le consuma va disparea.

Reteta de guma de mestecat: cum sa faci guma de mestecat acasa

Stiai ca poti sa faci guma de mestecat acasa, naturala, 100% sanatoasa, fara compusi chimici? Textura nu va fi identica cu cea a gumei cumparate din comert, insa gustul va fi similar.

Pentru a face guma de mestecat acasa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente: fructe (depinde de gusturi si preferinte), zahar, apa, ulei de masline.

Curatati fructele de coaja si ulterior bagati-le intr-un blender si maruntiti-le in bucati mici. Puneti mixul rezultat la fiert intr-o oala cu apa, in care adaugati zaharul. Mestecati ocazional, pentru a preveni lipirea, si lasati amestecul la foc domol, pana cand se transforma intr-o pasta omogena, usor caramelizata, cu o consistenta groasa.

La final ungeti un recipient cu ulei de masline si turnati pasta obtinuta in el. Lasati continutul la racit, pana cand ajunge la temperatura camerei, dupa care introduceti vasul in congelator timp de 5- 6 ore.

Se taie sub forma de fasii subtiri. Veti obtine astfel niste "lame" asemanatoare gumei de mestecat. Pofta buna!