Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele

,
Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele
Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele

Cum sa faci ciorba de perisoare: care este secretul ca sa-ti iasa perisoarele intregi si sa nu se mai sfarame.


In articol:

Ciorba este una dintre mancarurile preferate ale romanilor, fiind perfecta pentru o gustare usoara sau ca primul fel in cazul pranzului sau a cinei.

Dintre toate insa ciorba de perisoare este una dintre cele mai apreciate, fiind si consistenta si usor de facut. Exista insa o greseala pe care multe gospodine o fac, din cauza careia perisoarele nu raman intregi si se sfarama.

Iata cum sa faci ciorba de perisoare fara ca perisoarele sa se sfarame.

Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice

Citeste si: Ciorbă rădăuțeană. Rețeta autentică din Bucovina

Citeste si: Slănină. Ce este, de fapt, slănina și cum ne afectează sănătatea

Citeste si: Varza calita: secretul care o face moale si usor de gatit

Ciorba de perisoare: ce se intampla in corpul tau cand mananci ciorba de perisoare

Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele
Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele

Putini stiu ca ciorbele au in general o multime de beneficii pentru organism. Ciorbele sunt slab calorice dar sunt in general bogate in nutrienti; reprezinta astfel o varianta ideala pentru cei care vor sa manance sanatos, fara sa se ingrase.

Consumul de ciorbe ajuta la o hidratare mai buna a organismului si este in general recomandat celor care au probleme in a bea apa pe parcursul zilei.

De asemenea ciorbele sunt de obicei foarte bogate in vitamine, avand de regula efect antiinflamator si protejand impotriva bolilor cardiovasculare. Ciorbele intaresc si sistemul imunitar si sunt recomandate in tulburarile de coagulare a sangelui.

Citeste si: Ciorbă de pui a la grec. Secretul care o face gustoasă

Ciorba de perisoare: cum faci ca sa nu se mai sfarame perisoarele

Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele
Ciorba de perisoare: secretul ca sa nu se sfarame perisoarele

Ciorba de perisoare este de regula gata in aproximativ o ora si jumatate, iar pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente: trei rosii, doi ardei grasi, un morcov mare, un dovlecel, o telina, doua cepe mari, o jumatate de litru de bors, o legatura de patrunjel, o legatura de leustean, sare, piper, boia, jumatate de kilogram de carne de vita tocata, un ou.

Secretul pentru prepararea perisoarelor: este foarte important sa folositi carne cat mai macra. Daca folositi carnea grasa, perisoarele vor fi sfarmicioase.

Se adauga intr-un bol carnea de vita, oul, ceapa tocata marunt, patrunjelul tocat si condimentele (boia, sare si pier) si se amesteca foarte bine, pana cand continutul se omogenizeaza. Ulterior se formeaza perisoarele cu mana, sub forma de chiftelute mici.

In paralel se pune apa la fiert si se adauga restul ingredientelor tocate marunt: rosiile, dovleceii, telina, ardeii grasi, morcovul si ceapa. Se pun si perisoarele si se lasa la fiert timp de 25 - 30 de minute, avand grija sa amestecati constant.

La final adaugati sare si piper dupa gust si puneti in oala si leusteanul si patrunjelul, tocate marunt. Pentru un plus de gust puteti adauga in bol o lingura de smantana si puteti servi ciorba de perisoare cu un ardei iute. Pofta buna!

 

Citește-ne pe
Citește și:

Restricțiile vor fi ridicate în București, de luni! Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri

Când românii stau acasă, polițiștii și procurorii petrec cu foc: Radu Gavriș, chef ILEGAL la Hanul lui Manuc

Cele 10 alimente care îngrașă cel mai mult. Nu vei slăbi niciodată dacă nu le scoți din dietă. Mulți comit această greșeală, avertizează nutriționiștii

Cine este soția lui Vali Vijelie? Iată cum arată Carmen Rusu

Bilanț coronavirus 22 ianuarie 2021: Numărul pacienților de la ATI scade sub 1.000! Câte decese s-au înregistrat

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies