De 1 Mai, Capitala a fost martora unei tradiții binecunoscute: grătarele s-au aprins, iar mirosul îmbietor al micilor și al berii a umplut aerul. Cu toate că unii ar putea privi cu ochi critici această tradiție, pentru români, Ziua Muncii înseamnă mai mult decât o simplă zi de sărbătoare, este o ocazie de a te bucura de compania prietenilor și a familiei.
Câți mici a cumpărat un român de 1 Mai
În cele mai populare terase din București, așteptarea pentru o porție de mici și o bere a devenit o adevărată probă de răbdare. Unii entuziaști ai tradiției au petrecut ore întregi la coadă, în speranța de a gusta cei mai buni mici din oraș. Spre exemplu, la terasa de lângă Piața Obor, coada s-a întins pe mai bine de 50 de metri.
„Dacă sunt două comenzi de 100 de mici la două persoane, ceilalți 50 din spate mai pierd jumătate de oră”, a declarat Adrian Rebenciuc, proprietarul unei terase, pentru Observator.
La Dedulești, pe Dealul Negru, oamenii au sosit chiar de la prima oră a dimineții pentru a începe ziua cu celebri mici.
Unii călători care plecau către mare au făcut o oprire obligatorie pentru a se bucura de gustul inconfundabil al micilor românești.Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei
„Mergem la mare, În Vama Veche. Chiar ne-am uitat pe drum că n-am mai venit de 10 ani aici, noi fiind din Horezu şi am zis să ne oprim”, a spus un tânăr, conform sursei citate.
Micii s-au vândut în timp-record de 1 Mai
Este clar că micii nu sunt doar o simplă gustare de prânz sau cină. Ei au devenit căutați chiar și la micul dejun. Pe Dealul Negru, micii de la Dedulești au fost vedeta dimineții, întrucât au atras localnici și turiști într-o paradă a gusturilor autentice.
Cu toate că proviziile erau suficiente, unele restaurante au fost luate prin surprindere de cererea uriașă.
Citește și: Ce poți faci de 1 Mai 2024 în București: Evenimentele organizate de Ziua Muncii
„ Vreo 100, 150 de comenzi pe oră. Am făcut de dimineaţă tactica, ca la fotbal, toată lumea e pe poziţii, toată lumea ştie ce trebuie să facă”, a mărturisit Daniel Ciotoianu, managerul respectivei terase.