MARTURII CUTREMURATOARE. Romani care muncesc in Italia, supusi la abuzuri si tratati ca si SCLAVI de patroni

Editor: Alina Dirdala Author: A.D.
Actualizat: 27 mar 2017, 19:46

Marturii socante ale romanilor care se plang de abuzurile patronilor italieni ies la iveala.

Barbatii spun ca muncesc la negru, ore in sir, iar femeile sunt agresate sexual si amenintate ca nu vor fi platite daca nu cedeaza avansurilor fermierilor. Aceasta este doar o mica parte din cosmarul romanilor din Italia. Priviti ce au descoperit jurnalistii italieni, intr-un material filmat cu camera ascunsa!

Nu vor sa vorbeasca deschis, in fata camerelor de filmat. Dar, nici nu-si pot ascunde durerea. E un calvar munca in serele din Ragusa, spun romanii ajunsi sa munceasca pentru straini.

Sotia mea se culca cu patronul si noi nu avem ce sa facem. Ma doare, dar, nu avem unde sa muncim ”. Sunt declaratii cutremuratoare, obtinute de jurnalistii italieni, marturii ale romanilor care nu mai vad nicio scapare. Ale celor care au sperat intr-un viitor mai bun si s-au trezit in iad.

Intr-o dimineata, cand a venit patronul in sera, mi-a spus sa-l sarut.

„Nu”, i-am spus. M-a atins. Mi-a spus ca daca nu ma culc cu el, nu-mi da salariul. Dupa doua zile, s-a dus la soltul meu si i-a spus ca daca nu ma lasa barbatul meu sa ma culc cu el, nu ii dai nici lui salariul
”.

##VIDEO126467##

Frica sa nu-si piarda serviciul i-a transformat in robi ai lumii moderne. „ Sunt obligatii de munca.

Daca o femeie le spune ca este maritata si nu vrea alti barbati, el spune, „Ce ma intereseaza si eu am sotie si doi copii! Daca nu iti place, cauta-ti de munca! ”. Fara contracte de munca, nimeni nu poate sti cati romani lucreaza in conditii mizere in Italia, pe salarii de nimic si se spetesc pentru straini.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Jurnalistii italieni care au realizat acest material arata cum cei pe care ii prezinta drept patronii serelor din Ragusa reactioneaza violent cand

sunt filmati. Impresionanta de povestile terifiante ale romanilor abuzati, jurnalista Silvia Dumitrache, presedinta Asociatiei Femeilor Romance din Italia, ne-a spus ca a depus o plangere penala la Procuratura din Ragusa:

Procuratura, impreuna cu politia, pornesc o ancheta in urma acestei declaratii pe care a facut-o o romanca filmata cu camera ascunsa". Anchetatorii italieni trebuie sa verifice daca declaratiile romanilor sunt adevarate, cate astfel de cazuri exista si daca patronii trebuie pedepsiti conform legii.

Am incercat si noi sa luam legatura atat cu Procuratura din Ragusa cat si cu jurnalistii care au prezentat materialele, insa, pana acum nu am obtinut niciun raspuns.