De trei ani traieste o drama! Barbatul pe care l-a iubit i-a rapit copilul

Author: B.M. Editor: Bogdan Mihai
Actualizat: 27 mar 2017, 19:40

De trei ani nu si-a mai putut strange copilul in brate! E cosmarul pe care il traieste o biata mama din Bucuresti. Fostul ei iubit, un sirian, i-a luat baietelul chiar daca nu avea niciun drept legal.

Aceasta  mama, de trei ani, sta departe de fiul ei. Nu mai are nici lacrimi sa-si planga suferinta: "Dormeam pe jos, in conditii greu de inchipuit, dar singura mea mangaiere e ca dormeam cu copilul in brate, in fiecare noapte".

Cu sufletul sfasiat si cu fata brazdata de lacrimi, sarmana femeie ne povesteste chinurile prin care a trecut in ultimii 3 ani. "In primul moment cand am ajuns in Siria, ne-a dus in casa familiei lui, mi-a pus pasaportul in mana si a spus: Copilul meu nu mai pleaca de aici".



Povestea incepea frumos, dar avea sa se transforme intr-un vis urat. Femeia s-a indragostit de un cetatean sirian caruia i-a daruit un copil. Totul a fost bine pana intr-o zi cand, ajunsi in Damasc, la familia barbatului, acesta si-a dezvaluit adevaratele intentii.

Sa ii ia copilul si sa o dea afara din casa! "El a premeditat dinainte ca noi sa ajungem in Siria si a inregistrat, cand inca noi ne aflam pe teritoriul Romaniei a inregistrat o casatorie, pe un document fals, si implicit a inregistrat si copilul ca cetatean sirian!".


Peste noapte, sarmana mama s-a trezit singura, prinsa in itele unui sistem incalcit, intr-o tara aflata in plin razboi. A incercat pe cale juridica sa-si recapete baiatul, pentru ca in acte custodia ii apartinea. Doar ca, spune ea, hotararea instantei din Romania nu i-a folosit la nimic in Siria: "Am insistat sa ma lase sa stau langa copil, i-am oferit tot, i-am dat tot, doar sa ma lase sa stau langa copil.
Am trait in conditii grele, am fost si eu si copilul, abuzati si fizic, si psihic".

Sase luni romanca nu a stiut nimic de baiatul ei, pana intr-o zi cand l-a intalnit inamplator pe strada. "Am alergat, si m-am dus si l-am vazut. M-am apropiat de el, l-am luat in brate, am stat. Lumea imi spune ca poate mai mult de 10 minute, dar eu cred ca am fost doar o fractiune de secunda".


Ultima data si-a vazut copilul luna trecuta, inainte de a se intoarce in tara. Povesteste ingrozita ca nu mai putea suporta rachetele care zburau pe deasupra locuintelor, bombardamentele si mai ales sa stie ca locuieste in acelasi oras cu fiul ei, fara sa-l poata strange in brate.

De cand a ajuns in tara, femeia a facut poteca de la o institutie la alta ca sa-si caute dreptatea.
Romania are un acord cu Siria pentru astfel de situatii, doar ca intr-o zona de razboi, singura lege care se respecta e cea a junglei. Asta, desi, cel putin teoretic, hotararile instantelor romanesti trebuie respectate de statul Sirian. La fel ca Jeni, sunt multe alte romance care, prinse in mirajul oriental, au ramas fara copiii.
##VIDEO124138##

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii