Oua rosii: cum faci oua rosii vopsite natural. Metoda rapida

Author: B.M.
Actualizat: 08 apr 2020, 13:27
Oua rosii: cum faci oua rosii vopsite natural. Metoda rapida

Cum faci oua rosii vopsite natural. Metoda 100% naturala, sanatoasa si rapida.

Pastele se apropie iar ouale rosii nu trebuie sa lipseasca de pe masa in aceasta perioada. Le poti pregati cu vopsea din comert; aceasta este insa toxica, iar daca coaja oului se sparge in timpul fierberii si ajunge la albus, o putem ingera accidental.

Vopseaua de oua chimica poate provoca astfel toxiinfectii alimentare grave si poate chiar duce la afectiuni ale ficatului.

Iata cum sa faci oua rosii acasa cu metode naturale, fara sa folosesti prafuri si solutii chimice.

Citeste si: Greseli pe care nu stii ca le faci cand prajesti sau fierbi oua

Citeste si: Drob de miel. Reteta traditionala

Cum faci oua rosii vopsite natural cu coji de ceapa

Poti pregati oua rosii folosind coji de ceapa rosie. Se pot utiliza si cojile de ceapa maronie, insa ouale nu vor avea nuanta rosie.

Ca regula generala, pentru fiecare ou pe care il vopsesti trebuie sa folosesti cojile de la o ceapa.

Ai nevoie astfel de urmatoarele: trei litri de apa, 20 de oua, cojile de la 20 de cepe rosii, 3 linguri mari de otet, o lingurita de sare.

Pune mai intai cojile de ceapa la fiert in cei 3 litri de apa timp de o ora.

Ulterior strecoara compozitia, pentru a scapa de coji, si pastreaza doar lichidul rosiatic rezultat.

In acest lichid pune la fiert timp de 10 minute cele 20 de oua si adauga si o lingurita de sare. Inchide focul, adauga cele 3 linguri de otet si mai lasa ouale sa se raceasca timp de 20 de minute. La final scoate ouale intr-un cofrag. Pentru a le oferi luciu le poti unge cu putin ulei.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

Citeste si: Oua toxice: cum iti dai seama cand devin ouale toxice

Cum faci oua rosii vopsite natural cu sfecla rosie

Poti inrosi ouale si cu sfecla rosie. Ai nevoie de urmatoarele: 3 sfecle rosii mari, 20 de oua, 3 linguri de otet, 3 litri de apa, o lingurita de sare.

Procedeul e similar cu cel in care folosesti ceapa rosie. Taie sfecla cubulete si pune-o la fiert intr-o oala, timp de aproximativ o ora. Ulterior strecoara lichidul, in asa fel incat sa obtii zeama rosie curata.

Fierbe cele 20 de oua timp de 10 minute in aceasta zeama. Nu uita sa adaugi si praful de sare. La final adauga si otetul si mai asteapta 10 minute; otetul va ajuta la fixarea culorii in coaja oualor.

Ouale sunt gata, le poti scoate intr-un cofrag si le poti unge cu putin ulei pentru a le da luciu.

Citeste si: Cum se fierb corect ouale- Sfaturi pentru oua fierte corect

Cum faci oua rosii vopsite natural cu afine

Poti obtine oua rosii vopsite natural cu afine, desi aceasta este o metoda mai costisitoare. Este insa si mai simplu de preparat. Se fierb ouale, se lasa la racit, iar cand sunt caldute se ung cu sucul ramas in urma zdrobirii a aproximativ 500 de grame de afine.

In suc se poate adauga o lingura de otet, pentru a ajuta la o mai buna fixare a culorii in coaja. La final ouale se ung cu putin ulei, pentru un plus de luciu.

Cum vopsesti natural ouale in alte culori

Poti vopsi natural ouale si in alte culori, folosind anumite combinatii. Spre exemplu, daca doriti sa obtineti oua galbene, folositi turmeric pentru a le colora.

Pentru oua de culoare albastra folositi jumatate de varza rosie. Pentru oua de culoare cafenie folositi 200 de grame de cafea macinata. Iar pentru oua de culoare verde puteti folosi frunze de spanac sau urzica.

Oua rosii: cat timp poti sa tii ouale fierte in frigider

Cand faceti oua rosii acordati o mare atentie cantitatii. Medicii nu recomanda consumul a mai mult de doua oua pe zi. In plus nu este indicat ca ouale sa fie pastrate mai multe de 7 zile in frigider din cauza faptului ca se altereaza si pot provoca astfel toxiinfectii alimentare.