Pareri cursanti despre WellCode: "In patru luni, am trecut de la zero programare la un job in industria IT"

Author: Oana Iosif
Actualizat: 10 sep 2021, 15:01

"Uitati-va la mine: am 19 ani si am invatat programare de la zero in patru luni. Dupa 4 luni de mentorat cu echipa WellCode, am inceput sa lucrez la un proiect, iar, dupa alte doua-trei saptamani de la acel proiect, am obtinut o oferta si de cateva luni lucrez in industrie", spune Lilian. Aceasta este doar una dintre parerile despre ”efectul WellCode asupra cursantilor motivati”. WellCode este o companie din Cluj care ofera servicii de mentorat/training in domeniul IT, fiind deschisadeopotriva elevilor care vor sa urmeze o cariera in programare, studentilor la mate-info care cauta imbunatatirea cunostintelor, dar

si angajatilor din alte domenii care tintesc o reconversie profesionala.

Fondatorul WellCode este Petru Trimbitas, fost olimpic la informatica, care a ajuns sa lucreze pentru Google si Facebook, in Statele Unite ale Americii.  Petru nu s-a lasat convins sa ramane in State ci a a decis sa se intoarca in orasul natal si sa ii ajute si pe alti romani sa ajunga la  nivelul angajatilor celor doua companii americane reper.

In opinia fondatorului WellCode, programarea este "jobul ideal" nu doar pentru ca este o oportunitate a momentului sau de viitor ci si pentru ca ofera independenta din toate punctele de vedere. Pe langa siguranta si confortul financiar oferite de o profesie in IT, jobul de programator  ofera profesionistului si libertatea de a decide care este calea cea mai buna de urmat pentru fiecare: angajare intr-o companie internationala, freelancing sau antreprenoriat.

"Succesul inseamna lucruri diferite pentru fiecare om. Unul poate vrea bani, altul poate vrea mai mult timp petrecut cu familia, pentru altul succesul inseamna sa-si permita sa calatoreasca. Partea ideala la un job in programare este ca iti poate oferi oricare dintre aceste beneficii. Astfel, daca esti bun la programare, indiferent ce inseamna succesul pentru tine, il poti avea", spune fondatorul WellCode. Prin urmare, tinand cont de salariile din IT, mult peste media pietei, flexibilitatea  dar si celelalte beneficii, nu este de mirare ca foarte multi romani s-au inscris, in ultimii 4 ani, la cursurile

companiei fondate de Petru Trimbitas.

Pe langa fondator si alti experti in IT, ceilalti coachi/traineri din echipa WellCode sunt specializati in psihologie, mindset si un domeniu mai nou, numit "client success", care se asigura ca beneficiarii unui produs sau serviciu isi indeplinesc obiectivele prin folosirea sau accesarea acestuia. "Membrii echipei WellCode au  specializari diferite, iar experientele dobandite in toate domeniile ne ajuta sa instruim cursantii la cel mai inalt nivel.

In prezent, studiile in IT nu reprezinta un adevarat atu atunci cand doresti sa te angajezi ca programator. Skill-urile practice si dorinta de a invata programare conteaza inaintea oricarei diplome", spune Petru Trimbitas.

WellCode- pareri de la un student proaspat angajat. Cristi este un tanar care a trecut de curand de "pragul psihologic" de 20 de ani si care a reusit, cu ajutorul WellCode, sa se angajeze in domeniul atat de ravnit al programarii.

"Sunt bucuros ca am primit recent o oferta de angajare la o multinationala, pe un post de Junior Android Developer. Tineti cont de toate sugestiile care vi se ofera din partea echipei WellCode si nu va lasati descurajati de obstacole. Ele (obstacolele-n.n.) sunt acolo ca sa va faca mai buni si mai pregatiti pentru meseria pe care ati ales-o", ii sfatuieste acesta pe toti cei care inca mai stau pe ganduri daca sa se inscrie la cursurile companiei fondate de Petru Trimbitas.

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta

WellCode- recenzii de la un medic veterinar care isi doreste o reconversie in IT. "A fost o experienta placuta si foarte productiva, care m-a ajutat foarte mult sa-mi dezvolt gandirea logica. La WellCode, am invatat sa abordez problemele dintr-o alta perspectiva", spune Alina, de profesie medic veterinar. Aceasta nu a luat inca o decizie finala in ceea ce priveste viitorul ei, astfel ca oscileaza acum intre medicina si programare.

Spre deosebire de alte companii care ofera, sau mai bine zis promit, servicii de mentorat/training in IT, experienta WellCode este fundamental diferita. "Din alte locuri, clientii fie pot obtine doar tutoriale video sau text, fara explicatii suplimentare, fie trebuie sa isi ajusteze programul zilnic pentru a putea participa la cursuri. La WellCode, oferim o combinatie unica de teorie si probleme, intr-o platforma online user friendly, cu feedback aproape instantaneu din partea mentorilor si call-uri one-to-one sau de grup. La noi, totul este flexibil si se pune mult accent pe dezvoltarea gandirii. La WellCode, nu poti trece mai departe daca nu ai inteles lectia sau exercitiul din fata ta, insa poti pune oricate intrebari pentru a rezolva probleme din ce in ce mai complexe si a progresa", spune Petru Trimbitas.

Conform site-ului companiei din Cluj-Napoca, 95% dintre cei care au terminat programul de mentorat/training in IT WellCode lucreaza deja in domeniul programarii.