Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului și descărcări electrice: Prognoza meteo pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024

Autor: Cristina Mocanu

Meteorologii Accuweather anunță ploi în majoritatea regiunilor însoțite de intensificări ale vântului

Sursa: pixabay.com

Meteorologii Accuweather anunță temperaturi în creștere, dar cu șanse mari de precipitații mai ales în zona de vest a țării.

Potrivit accuweather.com, miercuri, 22 mai 2024, vremea va fi plăcută cu șanse de precipitații în mai multe zone ale țării, mai ales în zona de vest unde ploile vor fi însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului. Află cum va fi vremea în următoarele ore, din articolul de mai jos:

Prognoza meteo ANM pentru ziua de miercuri, 22 mai 2024

Potrivit accuweather.com, vremea caldă continuă să persiste și temperaturile vor crește până la 28-29 de grade Celsius.

Totuși instabilitatea termică continuă să se extindă în mai multe zone ale țării, dar va fi mai accentuată în zona de vest a țării unde vor fi așteptate averse torențiale, descărcări electrice frecvente și intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra între 19 și 29 de grade Celsius, iar cele minime între 6 și 16 grade Celsius. Cea mai mică temperatură se va înregistra în zona Transilvaniei, iar cea mai mare în zona Munteniei.

Vremea în București

În București, cerul va fi înnorat, vremea va fi în general instabilă. Cerul va avea înnorări temporar accentuate și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, posibil cu intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă va fi de 24-26
de grade, iar cea minimă de 12- 14 grade Celsius.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii

Vremea în Constanța

În Constanța, cerul va fi parțial înnorat, indicele UV va fi 6 din 11, iar vântul va sufla cu 25 de km/h dinspre E. Temperatura maximă va fi de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius. Nu sunt șanse de precipitații.

Vremea în Brașov

În Brașov cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 3 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre SE.

Temperatura maximă va fi de 21 de grade Celsius, iar cea minimă de 11 grade Celsius. În prima parte a zilei apar condiții de ploaie sub formă de precipitații.

Citește și: Ciclonul care afectează România: Meteorologii ANM au emis un cod galben de instabilitate atmosferică și cantități însemnate de apă. Care sunt zonele vizate și de când intră în vigoare codul

Vremea în Focșani

În Focșani, cerul va fi mai mult înnorat, indicele UV va fi de 4 din 11, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre SSE. Temperatura maximă a zilei va fi de 24 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius. Sunt șanse să apară ploile în prima parte a zilei.

Vremea în Oradea

În Oradea, cerul va fi mai mult noros, indicele UV va fi de 3 din 11, iar temperatura maximă va fi de 23 de grade Celsius.

Vântul va sufla cu 15 km/h, iar temperatura minimă va fi de 14 grade Celsius. Pe tot parcursul zilei va ploua în averse, iar ploile vor fi însoțite de descărcări electrice.

Vremea în Iași

În Iași, cerul va fi mai mult înnorat, iar vântul va sufla cu 30 de km/h. Indicele UV va fi de 7 din 11, temperatura maximă va fi de 27 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius. Nu sunt șanse de precipitații.

Vremea în Craiova

În Craiova cerul va fi mai mult înnorat, iar indicele UV va fi de 6 din 11. Vântul va sufla cu 15 km/h, temperatura maximă va fi de 22 de grade Celsius, iar cea minimă va fi de 14 grade Celsius. Pe timpul nopții apar ploile sub formă de averse însoțite de descărcări electrice și intensificări ale vântului.

Citește și: Meteorologii ANM anunță valuri de călduri și fenomene extreme în următoarele 4 săptămâni: Prognoza meteo pentru 21 mai- 17 iunie 2024

Vremea în Cluj-Napoca

În Cluj, vremea va fi călduroasă, cu un cer mai mult înnorat și cu șanse mari de precipitații, iar vântul va sufla cu 15 km/h dinspre SE. Indicele UV va fi de 3 din 11, temperatura maximă va fi de 22 de grade Celsius, iar cea minimă de 13 grade Celsius.