Când se deschid Transalpina și Transfăgărășan în 2024. Ce trebuie să știe turiștii care vor să viziteze cele două drumuri celebre din țară

Autor: Silvia Cirstea

Transalpina și Transfăgărășan 

Sursa: Unsplash

Iată când se deschid Transalpina și Transfăgărășan în 2024. Vezi mai jos în ce perioadă pot fi vizitate cele două drumuri celebre de la noi din țară!

Când se deschis Transalpina și Transfăgărășan în 2024. Vezi mai jos ce trebuie să știe turiștii care vor să viziteze cele două drumuri celebre din țară anul acesta.

Când se deschid Transalpina și Transfăgărășan în 2024

Transalpina și Transfăgărășanul se numără printre celebrele drumuri de la noi din țară care sunt vizitate anual de mii de turiști. Pe lângă peisajele de poveste și aerul curat, cei care își doresc să parcurgă cele două trasee au parte și de o mulțime de obiective turistice.

Tocmai de aceea, foarte mulți oameni se întreabă în această perioadă când se vor redeschide cele două drumuri, având în vedere că în fiecare an sunt restricționate din cauza condițiilor meteorologice de peste iarnă. Ei bine, în ceea ce privește traseul de pe Transalpina, se așteaptă ca drumul să se redeschidă la începutul lunii iunie, așa cum a fost și în anii trecuți.

În ciuda faptului că data exactă nu a fost comunicată încă, cel mai înalt drum din România ar putea fi deschis odată cu topirea zăpezii, adică la începutul verii.

Deși românii se așteptau ca traseul să fie redeschis mai devreme, undeva la mijlocul lunii mai, acest lucru nu a fost posibil din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Cu toate acestea, data cea mai probabilă de deschidere în totalitate a celui mai înalt drum din România va fi în iunie. Astfel, peste doar câteva săptămâni, turiștii ar putea relua excursiile pe Transalpina.

Transalpina are o lungime de aproximativ 148 de kilometri și străbate județele Gorj, Vâlcea, Sibiu și Alba, dar și Munții Parâng, de la sud la nord.

În 2023, șoseaua a fost deschisă pe data de 20 iunie 2023 și a fost vizitată de mii de turiști, atât români, cât și străini.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul

Citește și: Culiță Sterp, amintiri traumatizante din copilărie: „Râdeau copiii de mine.”

Citește și: Transalpina, cel mai înalt drum din România, va fi modernizat. CNAIR a câștigat procesul cu fostul constructor

Transfăgărășanul ar putea fi redeschis la mijlocul lunii iunie

Transfăgărășanul este al doilea cel mai înalt drum rutier de la noi din țară și unul dintre cele mai vizitate pe parcursul verilor. Cu toate acestea, turiștii care iubesc peisajele de poveste de pe acest traseu nu se pot bucura foarte mult timp de el, căci drumul este închis anual mai bine de șase luni.

Acest lucru se întâmplă din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, astfel că pentru a elimina riscurile de avalanșe, alunecări de teren sau căderile de stânci, accesul este restricționat pe timpul sezonului rece.

Tocmai de aceea, ca în fiecare an, redeschiderea traseului este condiționată de prognoza meteo. Astfel, în prezent, se continuă lucrările de deszăpezire pe șosea, iar data anunțată la care ar putea fi redeschis traseul este mijlocul lunii iunie, în perioada 15-20 ale lunii.

În prezent, circulația este reluată pe anumite porțiuni, însă accesul complet pe șosea va fi posibil abia peste câteva săptămâni, la începutul verii. Celebrul drum din țară începe în apropierea satului Bascov, lângă Pitești, și se întinde pe aproximativ 90 de kilometri, până în apropiere de Sibiu, având altitudinea de 2.042 de metri, la Lacul Bâlea.

 


Ezgi Mola, actrița care dă viață personajului Safiye în serialul “Vinovați de iubire” s-a căsătorit cu alesul inimii sale anul trecut! Iată imagini de senzație de la fericitul eveniment!