Vitamina C, aliatul tău împotriva virozelor

,
vitamina c comprimate de supt theratuss natural

Vitamina C ameliorează simptomele neplăcute apărute în urma răcelii

[Sursa foto: unsplash]

Organismul este sensibil la schimbările de temperatură, astfel că, în decursul unui an, o persoană se poate confrunta de mai multe ori cu răceala. Cum poate vitamina C să ajute organismul să lupte împotriva virozelor?

Vitamina C se găsește în diferite alimente, dar și în majoritatea remediilor pentru răceală și gripă. De-a lungul timpului s-a vorbit despre beneficiile vitaminei C pentru organism și despre efectele pe care le are atunci când vine vorba despre întărirea sistemului imunitar. Specialiștii de la Mayo Clinic spun că vitamina C este un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului. Mai exact, pentru a duce la bun sfârșit mai multe procese importante, organismul are nevoie de această vitamină. Vitamina C este necesară pentru a forma vase de sânge, mușchi, colagen în oase, pentru a crește imunitatea și pentru a grăbi procesul de vindecare al corpului.

Vitamina C, de mare ajutor pentru sănătate

Vitamina C este un antioxidant care protejează celulele împotriva radicalilor liberi. Ce sunt, de fapt, radicalii liberi? Ei bine, aceștia sunt niște molecule dăunătoare care se produc în momentul în care corpul descopune hrana sau când este expus la radiațiile soarelui, fumul de țigară sau alți dăunători, conform mayoclinic.org.

Organismul nu este capabil să producă singur vitamina C, motiv pentru care este nevoie de o dietă bogată în alimente care să o conțină. Citricele, roșiile, varza, fructele de pădure sau spanacul sunt doar câteva dintre alimentele bogate în vitamina C, astfel că reprezintă o sursă naturală prin care această vitamină poate ajunge în corp.

Vitamina C este eficientă pentru întărirea sistemului imunitar, cel care apără organismul de boli. În urmă cu mai mulți ani, mai exact în jurul anului 1970, Linus Pauling, câștigătorul premiului Nobel, a lansat ipoteza potrivit căreia vitamina C poate preveni răceala, dar și alte boli cum ar fi ateroscleroza. Linus Pauling spunea că folosind o megadoză de vitamina C, de 18.000 mg zilnic, aceste boli ar putea fi prevenite, potrivit wikipedia.org. Această ipoteză nu s-a confirmat, iar studiile efectuate ulterior nu au arătat dacă vitamina C poate ține la distanță răceala, însă s-a descoperit că această vitamină este eficientă pentru a ameliora simptomele neplăcute cauzate de răceală și gripă, prin întrărirea sistemului imunitar, având în vedere că ajută la formarea de celule albe în sânge  . 

Vitamina C este prezentă în majoritatea remediilor pentru răceală și gripă. Această vitamină poate ameliora simptomele neplăcute cauzate de tuse, dar și apărute în urma durerilor în gât. Comprimatele de supt TheraTuss Natural* conțin o formulă pe bază de extract de plante și vitamina C. Aceste comprimate de supt sunt foarte eficiente în calmarea simptomelor provocate de gâtul iritat, oferind un confort din punct de vedere respirator, dar și o apărare naturală a organismului, având în vedere că pot contribui la întărirea sistemului imunitar. 

vitamina c comprimate de supt theratuss natural

Comprimatele de supt TheraTuss Natural conțin vitamina C

[Sursa foto: PR]

* TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Bibliografie:

https://www.mayoclinic.org/drugs-supplements-vitamin-c/art-20363932

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5707683/

https://en.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling

 

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies