Ce pot face dacă am „roșu în gât”? Cum ameliorăm simptomele

,
Ce afecțiuni pot ascunde durerile în gât

Durerea în gât este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate cu care oamenii se confruntă în sezonul rece.


In articol:

Afecțiunea se manifestă printr-o multitudine de senzații de arsură combinate cu dificultăți de înghițire. Deși sunt des întâlnite și se ameliorează cu medicamentație simptomatică în decurs de câteva zile, durerile în gât pot fi în realitate un simptom al unor afecțiuni mult mai grave.

Câte tipuri de dureri de gât există

Durerile în gât sunt clasificate în mai multe tipuri, în funcție de zona gâtului pe care o afectează: 

  • Faringita- Afectează zona din partea posterioară a gurii.
  • Amigdalita- Umflarea și inflamarea amigdalelor.
  • Laringita- Umflarea și inflamarea corzilor vocale sau a laringelui.

Printre simptomele care pot acompania durerea în gât se numără febra, greața, durerile de cap, tusea, congestia nazală, durerile de ureche, vocea răgușită sau lipsa poftei de mâncare. 

Din ce cauză apar durerile în gât

Sezonul rece favorizează transmiterea infecțiilor respiratorii, iar cei mai expuși sunt copiii pentru că sistemul lor imunitar nu este dezvoltat suficient. Factorii care pot duce la apariția durerilor în gât sunt imunitatea vulnerabilă, expunerea la infecții respiratorii, vârsta, alergenii, praful, părul de animale, aerul uscat din casă și chiar obiceiul de a respira pe gură, notează mayoclinic.org.

Cum se ameliorează durerile în gât

Pentru ameliorarea durerilor în gât este recomandat consumul de lichide calde, ceaiuri cu miere, supe și sucuri naturale. Pentru a calma durerea în gât pot fi administrate comprimatele de supt  TheraTuss Natural* din extract de plante (muşeţel, salvie, cimbru, nalbă mare, mentă) şi vitamina C, special create pentru calmarea naturală a gâtului iritat.

Oferă efect calmant şi plăcut asupra gâtului, confort respirator, şi susţine apărarea naturală a organismului contribuind la funcţionarea normală a sistemului imunitar.

Comprimatele de supt pot fi administrate pe parcursul întregii zile de către adulţi şi copii cu vârsta de la 5 ani.

Ce afecțiuni pot ascunde durerile în gât

TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

[Sursa foto: Shutterstock]

Antibioticele se pot administra numai la recomandarea medicului, în cazul infecțiilor bacteriene, după un tratament stabilit care să susțină vindecarea, prevenind complicațiile și dezvoltarea rezistenței la antibiotice a agentului patogen.

Ce afecțiuni pot ascunde durerile în gât

Durerile în gât sunt cauzate în general de infecții virale sau bacteriene, iar acestea sunt contagioase. Pentru a preveni răspândirea lor, medicii recomandă izolarea la domiciliu, astfel încât accesul în comunitate să fie limitat, în special pentru copii.

Transmiterea bolii se face de la persoană la persoană, prin particule fine de salivă sau secreții nazale răspândite în aer. De asemenea, infecțiile contagioase pot fi transmise prin contact direct cu obiectele sau suprafețele contaminate.

Durerile în gât care persistă pentru perioade lungi de timp trebuie adresate serios, pentru că există boli grave care sunt asociate cu această afecțiune, precum gripa, otita sau bronșita.

 

* TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

 

SURSE:

https://www.cambridge.org/core/journals/journal-of-laryngology-and-otology/article/abs/sore-throat-in-adults-does-the-introduction-of-a-clinical-scoring-system-improve-the-management-of-these-patients-in-a-secondary-care-setting/6110548F503D7A48B68088F392F2B8E8  

https://www.mayoclinic.org/diseases-conditions/sore-throat/symptoms-causes/syc-20351635  

https://www.healthline.com/health/sharp-pain-in-throat-when-swallowing-on-one-side  

https://www.healthline.com/health/sore-throat#-causes  

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies