Mușețelul - beneficii pentru căile respiratorii

,
musetel comprimate de supt TheraTuss Natural

Mușețelul, plantă medicinală cu multiple beneficii pentru organism 

[Sursa foto: unsplash]

De cele mai multe ori, oamenii găsesc în natură remediile necesare pentru a ameliora anumite afecțiuni. Mușețelul este o plantă folosită în medicina naturistă și care poate avea beneficii pentru căile respiratorii.


In articol:

Mușețelul sau Chamomilla recutita L., așa cum mai este cunoscută această plantă în limbajul de specialitate, este folosit în scop medical încă din cele mai vechi timpuri. Mușețelul este o plantă erbacee anuală și este foarte răspândită în sudul și sud-estul Europei, în timp ce în România se găsește la fiecare pas. Ce beneficii are mușețelul pentru căile respiratorii?

Mușețelul, beneficii pentru sănătate

Românii folosesc în mod frecvent mușețelul în scop medicinal, având în vedere că acesta are o mulțime de proprietăți terapeutice. Recoltarea florilor se face, de obicei, în lunile mai-iulie, atunci când florile conțin cea mai mare cantitate de ulei esențial. Această plantă are proprietăți antiinflamatoare, analgezice, antihistaminice, antispetice, dar și cicatrizante, potrivit wikipedia.org.

În medicina naturistă sunt folosite florile uscate de mușețel. Acestea conțin terpenoide și flavonoide, substanțe cunoscute pentru proprietățile lor medicinale. De obicei, mușețelul este folosit pentru a calma efectele neplăcute provocate de alergii, spasme musculare, insomine, tulburări musculare, dar și pentru a ameliora simptomele răcelii, enterocolitelor, gastritelor, infecțiilor renale sau tulburărilor apărute la nivelul ficatului, conform ncbi.nlm.nih.gov.

Cum se prepară ceaiul de mușețel?

Cel mai răspândit remediu natural care are la bază mușețelul este ceaiul preparat din această plantă, însă pentru buna funcționare a căilor respiratorii pot fi făcute și inhalații cu mușețel, potrivit sciencedirect.com. Ceaiul de mușețel se prepară foarte simplu, prin adăugarea unei cantități de apă fierbinte peste florile uscate de mușețel. Se acoperă totul și se lasă la infuzat timp de 5 minute, după care băutura se strecoară și se consumă, îndulcită sau nu, după preferințe.

musetel comprimate de supt TheraTuss Natural

Ceaiul de mușețel are efect de calmare asupra organismului 

[Sursa foto: unsplash]

Ceaiul de mușețel oferă un efect de calmare și reduce inflamațiile apărute în organism. Atunci când vine vorba despre efectele pe care le are la nivelul aparatului respirator, mușețelul acționează ca un calmant, reușind astfel să relaxeze căile respiratorii în momentul apariției simptomelor neplăcute. Din acest motiv, mușețelul se află pe lista ingredientelor care stau la baza comprimatelor de supt  TheraTuss Natural. Acestea reprezintă un supliment alimentar natural, pe bază de plante și vitamina C.

Comprimatele de supt TheraTuss Natural* acționează la nivelul organismului prin calmarea tusei și a gâtului iritat. Aceste comprimate naturale conțin muşeţel, salvie, cimbru, nalbă mare, mentă, dar și vitamina C. Mușețelul are un rol important și asta pentru că, în momentul în care apar mâncărimile în gât sau tusea seacă, această plantă acționează rapid și calmează căile respiratorii.

musetel comprimate de supt TheraTuss Natural

Comprimatele de supt TheraTuss Natural conțin extract de mușețel

[Sursa foto: PR]

* TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Bibliografie:

https://ro.wikipedia.org/wiki/Mu%C8%99e%C8%9Bel

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2995283/

https://www.sciencedirect.com/topics/pharmacology-toxicology-and-pharmaceutical-science/chamomile

https://www.medicalnewstoday.com/articles/320031#who-should-avoid-chamomile-tea

 

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies