Cauze și simptome pentru tusea seacă la copii

,
Cauze și simptome pentru tusea seacă la copii

Cauze și simptome pentru tusea seacă la copii

[Sursa foto: Shutterstock]

Tusea seacă la copii, cauze și simptome. Vezi cum se calmează tusea seacă în cazul celor mici.


In articol:

Cauze și simptome pentru tusea seacă la copii. Vezi cum poți să calmezi tusea seacă în cazul celor mici și ce remedii naturale poți folosi.

Cauze și simptome pentru tusea seacă la copii

Tusea este un mecanism defensiv, natural și necesar, care ajută la eliminarea materialelor străine din căile respiratorii. Atunci când copilul începe să tușească are căile respiratorii iritate.

Studiile arată că peste 90% dintre copii suferă un episod de tuse pe an, iar fiecare episod de tuse are o durată medie de 8,5 zile și în peste 50% din cazuri, tusea la copii durează până la 2 săptămâni, potrivit pagb.co.uk

În cele mai multe cazuri, tusea seacă la copii apare în urma unei infecții virale, precum gripa sau răceala. Rareori, tusea seacă poate indica afecțiuni mai grave, precum: pneumonia, angina difterică, bronșită, astmul, alergiile, fibroza chistică sau refluxul gastro-esofagian. Cu toate acestea, trebuie să mergi la medic cu cel mic atunci când tușește pentru a se stabili din timp dacă este vorba despre o acțiune virală sau o altă boală.

Tusea seacă la copii vine la pachet cu simptome precum: febră, dureri în gât, nas înfundat, dificultăți la înghițire și lipsa expectorației în timpul tusei, relatează healthline.com.

Cum poți trata tusea seacă la copii

Pe lângă tratamentul oferit de medicul pediatru, poți încerca să ameliorezi tusea seacă la copii și cu remedii naturiste, care nu afectează în niciun fel starea de sănătate a micuțului.

Printre cele mai cunoscute remedii naturale sunt: ceaiul de ceapă, mierea cu lămâie, siropul de ridiche neagră, ceaiurile din plante, siropul de tuse TheraTuss ProNatural*, care conține ingrediente naturale sau comprimatele de supt TheraTuss Natural**, care au în compoziție vitamina C, mușețel, salvie, cimbru de câmp, nalbă mare și mentă. 

TheraTuss ProNatural* este un sirop de tuse 100% natural pentru tusea seacă și productivă, care poate adiministrat la adulți, dar și la copii, începând cu vârsta de 1 an. Acest sirop este ideal și pentru persoanele sensibile la gluten.

TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Siropul de tuse este un dispozitiv medical 100% natural și biodegradabil și nu este produs utilizând procese sau substanțe sintetice sau semisintetice ori substanțe modificate genetic.

Totodată, GSK, pune la dispoziție și noile comprimate de supt TheraTuss Natural** ce oferă confort respirator și au efect plăcut și calmant asupra gâtului, pentru adulți și copii, începând de la vârsta de 5 ani.

TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

Cum poți preveni tusea seacă la copii

Pentru a preveni tusea seacă la copii, trebuie să ții cont de sfaturile de mai jos, potrivit healthline.com.

  • copiii trebuie să consume suficiente lichide, chiar și sub formă de supă, ceai sau lapte
  • copiii trebuiesc spălați pe mâini în mod regulat
  • nu trebuie să expuneți copiii la fum de țigară
  • oferiți-le copiilor o dietă echilibrată, bogată în fructe și legume
  • nu duceți copilul în colectiv dacă prezintă simptome de răceală sau gripă
  • oferiți-le copiilor suplimente alimentare și vitamine în perioada rece.

* TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

** TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiți cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj.

SURSE:

What Illnesses or Conditions Cause Wet Cough

https://www.healthline.com/health/how-to-get-rid-of-dry-cough

https://www.healthline.com/health/wet-cough?fbclid=IwAR2dp1MeCIsx8-WFm7ubAyBhTTExvq0vE_28NAXhvfLcqWnHfbFagHfXzYQ

https://www.pagb.co.uk/

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies