Ce nu trebuie să îți lipsească din casă în anotimpul rece

,
ce nu trebuie sa iti lipseasca din casa in sezonul rece

Există câteva lucruri care nu ar trebui să lipsească din nicio casă în sezonul rece

[Sursa foto: unsplash]

În sezonul rece, riscul de îmbolnăvire este mult mai ridicat, motiv pentru care există o serie de lucruri pe care orice persoană ar trebui să le aibă în casă.


In articol:

Iarna vine la pachet cu o mulțime de riscuri atunci când vine vorba despre sănătate, în special în cazul persoanelor care au un sistem imunitar slăbit. Medicul Suzanne Salamon, profesor la Harvard Medical School, este de părere că nu doar temperaturile scăzute pot duce la apariția diferitelor afecțiuni, ci și felul în care oamenii interacționează în sezonul rece. Astfel, pentru că majoritatea activităților se desfășoară într-un spațiu închis, acest lucru favorizează transmiterea cu ușurință a bacteriilor și virusurilor, potrivit health.harvard.edu. Din acest motiv, în anotimpul rece există câteva lucruri care nu ar trebui să lipsească din nicio casă.

Ce nu trebuie să îți lipsească din casă în anotimpul rece?

Pentru a ține piept diferitelor probleme de sănătate care pot să apară în anotimpul rece, în fiecare casă ar trebui să existe o serie de lucruri care, în anumite situații, se pot dovedi de mare ajutor.

1. Vitamine

Absența anumitor vitamine din organism poate duce la slăbirea sistemului imunitar, motiv pentru care este nevoie ca acest lucru să fie ținut sub control. În sezonul rece, vitamina D, vitamina C și zincul nu ar trebui să lipsească din nicio casă, conform healthonemedicine.com. Dacă vara organismul are capacitatea de a produce vitamina D în mod natural, prin expunerea la soare, iarna acest lucru se întâmplă mult mai greu, având în vedere că razele soarelui nu sunt atât de puternice. Fie că sunt luate din alimentație, fie că ajung în organism prin intermediul unor suplimente alimentare, aceste vitamine sunt esențiale în sezonul rece.

2. Ceaiuri din plante

Un ceai fierbinte este cea mai bună alegere într-o zi friguroasă de iarnă, astfel că ceaiurile din plante ar trebui să se regăsească în orice gospodărie în sezonul rece. Există o mulțime de plante care pot contribui la întărirea sistemului imunitar și care pot fi folosite pentru a prepara ceaiuri delicioase. Ceaiurile de mușețel, de ghimbir, de mentă sau de soc au proprietăți terapeutice și acționează la nivelul organismului, calmând efectele neplăcute ale răcelii și durerilor în gât. În plus, aceste ceaiuri pot întări sistemul imunitar, potrivit  medicalnewstoday.com. 

Ce nu trebuie sa iti lipseasca din casa in anotimpul rece

Ceaiurile din plante, de mare ajutor în anotimpul rece

[Sursa foto: unsplash]

3. Termometru

Un obiect care nu ar trebui să lipsească din nicio locuință, indiferent de anotimp, este termometrul. Acesta este cea mai simplă modalitate prin care poate fi monitorizată temperatura corpului. Astfel, folosit în mod corect, termometrul poate depista febra, un simptom care apare frecvent în momentul în care există o infecție în corp. 

4. Umidificator

Umidificatorul este un alt aparat care ar trebui să existe într-o locuință. Care este explicația? Ei bine, în timpul iernii, atunci când temperatura din casă este mult mai ridicată decât cea din exterior, în casă aerul poate deveni uscat. În timp, acest lucru poate agrava simptomele respiratorii ducând la apariția uscăciunii la nivelul gâtului, tusei, dar și a alegeriilor, conform medicalnewstoday.com. Umidificatorul poate rezolva această problemă și asta pentru că intervine rapid și oferă o umiditate optimă.

5. Siropul de tuse TheraTuss ProNatural și comprimatele de supt TheraTuss Natural 

Siropul de tuse TheraTuss ProNatural* și comprimatele de supt TheraTuss Natural** sunt obținute din plante, sunt 100% naturale și pot calma efectele neplăcute cauzate de răceală sau durerea în gât. Cum în anotimpul rece pot să apară în mod frecvent astfel de manifestări, aceste remedii sunt foarte eficiente în calmarea efectelor nedorite.

Siropul de tuse TheraTuss ProNatural* este un dispozitiv medical, are o acțiune triplă în calmarea în mod natural a tusei seci și tusei productive. Acest sirop este obținut din ingrediente naturale, mai exact din miere, extract de nalbă mare, pătlagină îngustă şi turiţă mare. Siropul de tuse TheraTuss ProNatural are o acțiune emolientă și calmează rapid tusea, dar și iritațiile apărute la nivelul gâtului.

TheraTuss ProNatural sirop

TheraTuss ProNatural sirop de tuse

[Sursa foto: PR]

Comprimatele de supt TheraTuss Natural** reprezintă un supliment alimentar, care are la bază vitamina C, dar și plante ca muşeţelul, salvia, cimbrul, nalba mare și menta. Aceste comprimate de supt pot fi administrate atât de către adulți, cât și la copiii cu vârsta de la 5 ani. Comprimatele de supt TheraTuss Natural calmează durerile de gât și întăresc sistemul imunitar. 

TheraTuss Natural comprimate de supt

TheraTuss Natural comprimate de supt

[Sursa foto: PR]

TheraTuss ProNatural sirop este un dispozitiv medical. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj. CE0477

**  TheraTuss Natural comprimate de supt este un supliment alimentar. Citiţi cu atenţie instrucţiunile de utilizare de pe ambalaj

Bibliografie:

https://www.health.harvard.edu/staying-healthy/how-does-cold-weather-affect-your-health

https://www.healthonemedicine.com/blog/5-ways-to-prepare-your-body-for-winter

https://www.medicalnewstoday.com/articles/teas-for-colds#Which-teas-are-good-for-soothing-cold-symptoms?

https://www.medicalnewstoday.com/articles/322228#types-of-humidifiers

 

 

Citește-ne pe
Pe aceeși temă:

Cookies