Vaccinarea obligatorie în România? Florin Cîțu a dat vestea momentului

,
Vaccinul anti-COVID
Autorităţile nu au de gând să schimbe tot ceea ce au anunţat până acum.

Este vaccinarea obligatorie în România? Iată care este anunțul categoric făcut de Florin Cîțu referitor la vaccinarea obligatorie!


In articol:

În proiectul de buget pentru acest an al Ministerului Sănătății se regăsește un paragraf conform căruia există intenția unui act normativ ce prevede vaccinarea obligatorie a populației.

Vaccinul anti-COVID
Premierul Florin Cîțu și Raed Arafat nu sunt de acord cu vaccinarea obligatorie

Citeste si: Profesorii care refuză vaccinarea, obligaţi să se testeze la fiecare 48 de ore

Campania de vaccinare în România 

Devine vacinarea obligatorie în România? Florin Cîțu a făcut un anunţ extrem de clar. Autorităţile susținut că această obligație nu se pune în discuție.

"Este o lege care este în Parlament de trei ani. Nu are nicio legătură cu vaccinarea, campania de vaccinare pe care o avem acum. Nu are nicio legătură cu ce se întâmplă. L-am văzut şi pe secretarul de stat Raed Arafat care a spus foarte clar şi o spun şi eu, campania de vaccinare împotriva coronavirusului nu va fi obligatorie. Nu se pune aşa ceva în discuţie", a transmis Florin Cîţu.

Citeste si: O nouă epidemie de Ebola este pe cale să izbucnească. 4 morți au fost depistați în Guineea. OMS își mobilizează toate resursele pentru a veni în sprijin

Şeful DSU, Raed Arafat, a răspuns la întrebarea dacă vaccinarea ar putea deveni obligatorie în România. Arafat a spus clar că nu.

 "Este legitim că Ministerul Sănătății să se gândească la soluții de sănătate publică. În același timp, știind că există campanii foarte agresive împotriva vaccinării COVID, trebuie să clarificăm că nu spune nimeni că vaccinarea va fi obligatorie" a declarat șeful DSU.

În luna martie, România ar trebui să primească aproximativ 2,4 milioane de doze de vaccin anticoronavirus.  Până la sfârșitul verii, 70% din populație va fi vaccinată, dacă țara noastră primește respectivele doze.

 În România se vor deschide încă 200 de centre de vaccinare împotriva coronavirusului, de luna viitoare, potivit premierului.

Vaccinarea obligatorie a populației

Prima oară, Legea Vaccinării a fost trimisă în Parlament în 2017 de către Guvernul Tudose. Aceasta a fost adoptată de Senat, dar se află în dezbatere la Camera Deputaților.

Vaccinul anti-COVID
Campania de vaccinare în România merge ca pe roate, după spusele premierului

Citeste si: Elevii ar putea renunţa la masca de protecţie? Sorin Cîmpeanu: "Nu există obligativitatea purtării măştii"

„ (…) Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei, dar şi obligaţia autorităţilor, în primul rând a Ministerului Sănătăţii, de a desfăşura campanii de informare, de a asigura aprovizionarea cu vaccinuri, de a garanta calitatea şi siguranţa vaccinării conform standardelor europene. În cadrul Legii vaccinării va fi stabilită şi obligaţia Ministerului Sănătăţii de a elabora şi aplica un plan multi-anual de vaccinări şi implicit, un plan multi-anual de achiziţii de vaccinuri”, se arată în documentul Ministerului Sănătății.

 

Citește-ne pe

Citește și:

Un arhitect spulberă mitul vieţii de 5 stele de la Cluj: „Trăim într-o sărăcie generalizată”

Anunț important! Ce trebuie să faci înainte și după vaccinarea anti-Covid?

Voldomir Zelenski, ieșire furtunoasă: 'Vladimir Putin se teme de moarte!' / 'Nu există un embargo total asupra aprovizionării cu energie'

Avocado, darul lui Dumnezeu pentru femei

În ce situație s-ar putea închide, din nou, școlile? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Atunci este o mare problemă”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies