În ce situație s-ar putea închide, din nou, școlile? Sorin Cîmpeanu a făcut anunțul: ”Atunci este o mare problemă”

,
Condițiile în care se vor reînchide scolile
Situația în care s-ar putea să se reînchidă școlile

Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a anunțat, luni, în ce situație s-ar putea închide școlile din nou. Acesta a făcut noi precizări privind suspendarea cursurilor.


In articol:

Sorin Cîmpeanu a precizat că și-a dorit încă de la prelaurea mandatului de ministru al Educației ca elevii să revină la școală în format fizic. Ministrul a explica în ce situație s-ar putea suspenda cursurile în școli.

Ministrul Educației, în ce condiții s-ar putea suspenda cursurile

Ministrul Educației a precizat că este o mare problemă dăcă se închid trei clase dintr-o școală care are patru clase. Sorin Cîmpeanu a explicat în ce condiții se vor putea reînchide școlile.

”pentru cei mici de grădiniţă, la aparitia unui caz confirmat se suspendă pentru 14 zile activitatea în clasa respectiva. Pentru invatamantul gimnazial şi liceal, după primul caz se face ancheta si se ia decizia. Daca apare si un al doilea caz, atunci cursurile la clasa respectivă se suspendă pentru 14 zile.

Daca se inchid trei clase dintr-o scoala care are patru clase, este o mare problema şi şcoala se poate închide. Daca se inchid 2-3 clase  dintr-o şcoală cu 50 de clase, situatia este diferita”, a explicat ministrul Educaţiei.

Ministru Educației a fost întrebat dacă școala reprezintă în acest moment un loc sigur pentru elevi, ministrul a răspuns: „riscul nu poate fi eliminat complet. Important este să facem tot ce este posibil pentru a fi diminuat. Orice profesor vaccinat înseamnă o diminuare cât de mică a riscului de transmitere epidemiologică. Fiecare dintre noi putem să facem câte ceva în acest sens”, a mai precizat ministrul. 

Citeste si: Aproape 2,5 milioane de elevi s-au întors în bănci! Ce reguli trebuie respectate după redeschiderea şcolilor

Regulile pe care toți elevii trebuie să le respecte la școală

Elevii trebuie să poarte mască, atât în sala de clasă, cât și pe culoare, dar și în afara școlii. Pe lângă mască, aceștia trebuie să se dezinfecteze, să se spele pe mâini cât de des se poate, să respecte distanțarea atât la ore, cât și în pauze.

De asemenea, e recomandat să nu facă schimb de obiecte sau de măști și nici să nu se îmbrățișeze. 

Sorin Ion, secretar de stat la Educație, a explicat ce se întâmplă dacă unii părinți nu vor să-și trimită copiii la școală de frică să nu se infecteze.

”Nu voi ieși din litera ordinului comun. Este foarte clar: în funcție de starea de sănătate, dacă copilul prezintă vreun simptom, nu va merge la școală.

Dacă în familie avem pe cineva cu comorbidități, copilul nu va merge la școală. Nu există situația – „nu vreau să-l dau la școală”. Trebuie să existe un motiv”, a declarat Sorin Ion pentru EuropaLiberă.

În cazul în care unii părinți nu vor să-și dea acordul pentru testarea COVID a elevului, Sorin Ion a spus că „nu se pune problema că interzicem dreptul la educație, dar putem presupune că dacă un copil are simptome de orice boală, părintele n-o să-l lase la școală fără să ia nicio măsură. Și atunci, el se va prezenta la medic, iar în cele din urmă medicul va decide ce recomandare îi dă. Îmi este greu să cred că un părinte al cărui copil prezintă niște simptome de boală îl va trimite la școală în orice condiții; exclud această posibilitate”.

Citeste si: Formular de consimțământ pentru testarea elevilor suspecți de COVID-19. Iată cum arată documentul si cum îl completezi corect

 

Citește-ne pe
Citește și:

Neînțelegeri între Ministerul Educației și Ministerul Sănătății! Ce se întâmplă cu 2 zile înainte de redeschiderea școlilor?

Decizie stranie a lui Biden: Retrage trupele americane din Afganistan la exact 20 de ani de la atentatele asupra World Trade Center

Clasament Survivor România 2021, cu cele 4 noi concurente incluse. Cine a ajuns pe locul 1 și pe ce poziție a coborât Jador

În ce condiții se suspendă cursurile? Sorin Cîmpeanu: "La apariția..."

Aproape 2,5 milioane de elevi s-au întors în bănci! Ce reguli trebuie respectate după redeschiderea şcolilor

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies