Când se redeschid școlile! Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a făcut anunțul

,
Copii la școală cu mască
Școlile se vor redeschide atunci când situația epidemiologică va permite acest lucru, a promis Sorin Cîmpeanu

Noul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre deschiderea școlilor la audierile de astăzi.


In articol:

Sorin Cîmpeanu este propunerea PNL pentru funcția de ministru al Educației. Cîmpeanu a fost audiat astăzi în comisiile Parlamentului, primind aviz pozitiv pentru preluarea funcției.

Sorin Cîmpeanu a discutat la audieri despre redeschiderea școlilor și s-a arătat un susținător al școlii față în față. Câmpeanu a subliniat însă că nu va lua decizia redeschiderii școlilor până când situația epidemiologică nu va permite acest lucru.

„Cu toții ne dorim să începem școala cât mai repede în format clasic și vom începe școala cât de repede ne va permite situația epidemiologică. Cunoaștem că e foarte dificil să organizezi școala online, cu precădere în educația timpurie și în învățământul primar. Nu este simplu nici în învățământul gimnazial și nici în cel liceal.

Răspuns final: cât de repede ne permite situația epidemiologică. Nu avem competențe epidemiologice, dar vom acorda atenție maximă acestui subiect, în ordinea priorităților pe care am anunțat-o: educație timpurie (grădinițe) și învățământ primar, gimnazial, liceal, universitar”, a declarat Sorin Cîmpeanu astăzi la Parlament, potrivit Edupedu.ro.

Sorin Cîmpeanu
Sorin Cîmpeanu, noul ministru al Educației[Sursa foto: Inquam Photos/George Călin]

Sorin Cîmpeanu, aviz pozitiv

Sorin Cîmpeanu a primit astăzi aviz pozitiv la audierile din Parlament. Au fost 20 de voturi pentru, 13 împotrivă și 2 abțineri.

Cîmpeanu a promis că, în cazul în care nu reușește să ducă la bun sfârșit proiectele pe care le are, va ceda funcția de ministru al Educației în favoarea unui alt om politic.

Cîmpeanu, care a mai fost ministru al Educației într-unul dintre guvernele conduse de Victor Ponta, a salutat decizia guvernului anterior de a crește busele pentru elevi și studenți.

„Salut una dintre ultimele decizii ale guvernului prin care s-a instituit un cuantum minim al burselor per elev. Aceste burse de 530 mil lei trebuie să se regăsească în bugetul pe 2021. Până acum au fost 270 milioane, deci 30 mil pe lună, la 3 milioane de elevi este 10 lei pe lună.

Trebuie finanțate clar de către stat prin autoritățile locale”, a precizat Sorin Cîmpeanu.

Noua coaliție de guvernare PNL-USR Plus-UDMR a ajuns la un consens în vederea formării noului guvern, propunerea de premier fiind Florin Cîțu, de la PNL. Cîțu a și fost nominalizat de către președintele Klaus Iohannis pentru această funcție.

Potrivit înțelegerii dintre cele trei partide care vor guverna în următorii 4 ani, 9 dintre portofoliile de miniștri vor reveni PNL, 6 vor reveni USR-Plus, iar 3 UDMR.

Vicepremieri vor fi, cel mai probabil, Dan Barna (USR-Plus) și Hunor Kelemen (UDMR). Șeful Camerei Deputaților va fi fostul premier Ludovic Orban, în timp ce șeful Senatului va fi Anca Dragu (USR-Plus).

Citeste si: Se redeschid şcolile? Ce au hotărât autorităţile

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Se redeschid şcolile? Ce au hotărât autorităţile

Primele semnale de dragoste în noul USL? Două persoane apropiate de PSD, numite de Cîțu în funcții de conducere

Corina Bilcon RUPE TĂCEREA pentru prima dată! Ce a spus aceasta despre Anamaria Prodan! Este UMILINȚA SUPREMĂ

Elevii s-ar putea întoarce în bănci din 11 ianuarie! Anunţ de la Ministerul Educaţiei

Școlile s-ar putea redeschide din ianuarie

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies