În ce condiții se suspendă cursurile? Sorin Cîmpeanu: "La apariția..."

,

A fost finalizat ordinul care reglementează modul în care se vor desfășura cursurile în școli începând de luni. 


In articol:

Sorin Cîmpeanu a spus într-o conferință de presă la câte cazuri de COVID se suspendă cursurile la școli, licee și gradinițe.

Citeste si: DECLARAŢIE pe propria răspundere pentru părinţii cu copii de şcoală! Cum trebuie să o completeze parinții

La câte cazuri de COVID se suspendă cursurile în școli?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, vineri, într-o conferință de presă că se vor suspenda cursurile în momentul în care va fi confirmat un caz la o clasă din învăţământul primar sau la o grupă de grădiniţă.

"Măsura suspendării este dispusă prin decizia conducerii unităţii de învăţământ/instituţiei conexe, după consultarea DSP/DSPMB, cu aplicarea prevederilor art. 9 alin (4) din Ordinului Ministrului Educaţiei şi Cercetării nr. 5.447/2020."

În cazul claselor din învăţământul gimnazial, liceal sau profesional, cursurile se suspendă la două cazuri confirmate. 

"În învățământul gimnazial și liceal, lucrurile sunt puțin diferite: la apariția primului caz se va declanșa o anchetă epidemiologică. Se recomandă testarea. Vor fi analizate măsurile, fie se suspendă în urma concluziei DSP încă de la apariția primului caz, fie nu este necesară suspendarea.

Se iau alte măsuri și se continuă până la apariția celui de-al doilea caz. La apariția celui de-al doilea caz, sigur se suspendă pentru 14 zile activitatea", a explicat vineri, Sorin Cîmpeanu.

Citeste si: Noi reguli se impun începând cu 12 februarie, pentru românii care vor să călătorească în perioada următoare. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

"DSP/DSPMB va efectua ancheta epidemiologică, va stabili contacţii direcţi ai cazurilor confirmate şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune carantinarea celor care nu fac parte din clasa la care s-au suspendat cursurile,

inclusiv a personalului didactic/nedidactic/auxiliar", se arată în ordinul comun.

Totodată, în cadrul universităților, decizia se va lua separat de conducerea instituțiilor în consultarea senatului universitar, potrivit Digi24.

Ce se întâmplă cu profesorii?

Profesorii care se îmbolnăvesc cu virusul SARS-CoV-2 au obligația de a anunța conducerea unităţii de învăţământ, iar aceștia vor informa DSP/DSPMB.

În urma anchetei epidemiologice, DSP/DSPMB va stabili care sunt persoanele care au luat contact cu aceștia şi va decide împreună cu conducerea unităţii de învăţământ dacă se impune suspendarea activităţilor didactice la nivelul unităţii de învăţământ.

Citeste si: Şcoli închise!!! Premierul anunţă că se redeschid „poate pe 8 martie”

Mai mult, personele care au afecțiuni cronice precum diabetul zaharat sau imunitate deficitară, pot aduce o adverință de la medic sau de la medicina muncii pentru a face dovada afecțiunii și vor fi scutiți de la orele la clasă. Această regulă se aplică și profesorilor vârstnici, iar aceștia vor fi nevoiți să își desfășoare activitatea în mediul online.

 

 

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vestea momentului pentru milioane de elevi! Ce spune premierul despre redeschiderea şcolilor

Prelipceanu, afirmații șocante la Digi 24: 'Asta ar trebui să facă școala. Să-i scăpăm pe copii de părinții lor'/ VIDEO

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Restricțiile vor fi ridicate în București, de luni! Se redeschid restaurantele, barurile, cinematografele și sălile de jocuri

Ce va fi STRICT INTERZIS de luni când elevii vor merge în clase. Anunțul oficial de ultimă oră

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies