Noi reguli se impun începând cu 12 februarie, pentru românii care vor să călătorească în perioada următoare. Anunțul a fost făcut de Raed Arafat

,
Noi reguli pentru românii care vor sa calatoreasca
Arafat, noi reguli pentru românii care vor călătorii în perioada urmatoare

Raed Arafat a făcut un anunț de ultim moment, noi reguli se vor impune începând cu data de 12 februarie 2021, în ceea ce privesc călătoriile în afara țării. Un lucru va deveni obligatoriu de la această dată.


In articol:

Raed Arafat vine cu noi informații pentru românii care urmează să călătorească în următoarea perioadă, începând cu 12 februarie se impun noi reguli care devin obligatorii.

Noi reguli pentru românii care vor să călătorească în perioada următoare

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat că se va introduce obligația ca la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară, în contextul în care se cumulează acest lucru și cu intrarea în carantină a acestor persoane. 

Șeful DSU a mai precizat că această măsură a fost luată abia acum la recomandările făcute de INSP. Motivul principal este ”împiedicarea intrării noii tulpini în țară”, tulpină care s-a extins cu rapiditate în aproape toată Europa.

 Acesta a mai spus că vor încerca să fie mai atenți la cei care se află în zone cu risc ridicat: ”E normal ca din zonele galbene să fim mai protectivi”.

Citeste si: Arafat anunță că se pot vaccina în etapa a doua și persoanele care nu se încadrează în criterii! Care este singura cerință

Șeful DSU a precizat cine va scapa de această regulă

Vor exista și o serie de excepții, Raed Arafat a precizat că sunt exceptati de la măsura testarii cei vaccinati anti-COVID, doar dacă au trecut 10 zile de la rapel.

De asemenea, și persoanele care au avut COVID-19 in ultimele 90 de zile sunt exceptate de această măsură. 

În ceea ce privește situația copiilor, aceștia sunt exceptați de la testare, însă toate lucrurile vor fi clarificate după o nouă hotărâre CNSU cre va apărea în această seară, a mai spus Raed Arafat.

Aceasta măsură nu va intra în vigoare imediat, ci va mai dura o perioadă.

”Vom lăsa o perioadă destulă de timp”, a adăugat șeful DSU.

Secretarul de stat a mai precizat că este posibil ca unui român să îi fie refuzată urcarea în avion dacă nu are un test de covid negativ.

”Nu e o măsura pur românească, sunt și alte state”, a mai adăugat Arafat.

Citeste si: Astăzi se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri! Ce REGULI trebuie respectate

 

Citește-ne pe
Citește și:

Raed Arafat a făcut anunțul pentru toți elevii! Ce se întâmplă cu școala din 8 FEBRUARIE

Tensiuni în coaliție! Dan Barna reclamă: 'Sunt trei partide cu viteze diferite de intenţie de reformă'

Laura Cosoi îi DISTRUGE pe Smiley și Gina Pistol! I-a UMILIT în public ca niciodată!

Astăzi se redeschid teatrele, cinematografele, restaurantele, cafenelele și sălile de jocuri! Ce REGULI trebuie respectate

Vom scăpa de restricții? Raed Arafat a făcut anunțul oficial: „Abordarea noastră este...”

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies