Raed Arafat a făcut anunțul pentru toți elevii! Ce se întâmplă cu școala din 8 FEBRUARIE

Author: Denisa Avram
Actualizat: 27 ian 2021, 13:00
Raed Arafat a oferit lamuriri cu privire la deschiderea scolilor din luna februarie

Deschiderea şcolilor începând cu data de 8 februarie rămâne încă o posibilitate, potrivit lui Raed Arafat.

Subiectul redeschiderii şcolilor a fost unul mult dezbătut în ultima perioadă, atât în spaţiul public, cât şi de oficialii din Educaţie şi Sănătate.

Deși a început vaccinarea împotriva coronavirusului, numărul de cazuri este încă unul considerabil. Se speculează că elevii se vor întoarce în bănci începând cu data de 8 februarie. Raed Arafat a adus lămuriri în această privinţă.

Ce spune Raed Arafat despre redeschiderea școlilor

Raed Arafat, șeful DSU, a explicat că, la nivelul autorităţilor, redeschiderea şcolilor este un aspect foarte important.

Posibilitatea de a începe din nou cursurile faţă în faţă ţine, însă de evoluţia epidemiologică din România, în următoarea perioadă. Momentan se merge pe varianta de începere a școalii la 8 februarie. În prima săptămână a lunii viitoare specialiştii din ministerul Sănătăţii şi al Educaţiei vor dezbate această posibilitate şi vor lua o decizie finală.

“Până la acest moment, intenția este ca în 8 februarie să se reia activitatea în școli, după bineînțeles scenariile care se cunosc.

Face to face sau parțial. Asta o să se vadă, care va fi decizia finală, cum o să se reia activitatea. Orice decizie de schimbare a acestei decizii va fi luată în prima săptămână a lunii februarie, dacă se consideră necesar. La acest moment, se merge pe ideea că în 8 februarie se reia activitate în școli”, a spus Arafat.

Citeste si: Anunţ şoc din partea specialiştilor! Poţi răspândi coronavirusul şi după vaccinare

Vaccinarea este prioritară în România

Secretarul de stat a declarat că principalul obiectiv din acest an va fi imunizarea a aproximativ 60-70% din populație. Astfel, vom putea obţine rezultate bune în ceea ce privește controlul pandemiei și șansele mai mari de revenire la viața normală cât mai devreme.

Arafat a încurajat populaţia să continue să respecte normele de siguranţă, igienă şi restricţiile impuse de pandemie.  România se află printre primele țări la campania de vaccinare și la procentul din populație vaccinat, a mai spus Raed Arafat.

Mai multe detalii despre campania de vaccinare pot fi găsite pe site-ul oficial: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Zonele din România în care există cel mai mare pericol de cutremur. Ultimul seism a avut loc astăzi

Citeste si: Vestea momentului pentru milioane de elevi! Ce spune premierul despre redeschiderea şcolilor

Nu au exista încă discuţii despre impunerea unor noi măsuri de prevenire a răspândirii virusului, în următoarea perioadă. Întreaga populaţiei este sfătuită să se protejeze cât mai eficient, atât pentru binele lor cât şi a celor din jur.

Citeste si: Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19? Anunț important pentru persoanele programate să facă vaccinul începând cu 28 ianuarie

 


Patrick, pus la zid de Mihaela, după ce a fost desemnat favoritul publicului în Gală! „Acum, Patrick, e foarte sigur pe el, e cel mai votat” Iată cine a fost fata care i-a luat apărarea!

După ce a fost desemnat cel mai votat concurent, Patrick și-a schimbat atitudinea și unele fete l-au pus la zid! Iată ce controverse răsunătoare s-au iscat in casa fetelor si cine i-a sărit in apărare lui Patrick!

Cookies