Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19? Anunț important pentru persoanele programate să facă vaccinul începând cu 28 ianuarie

,
Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19 începând cu data de 28 ianuarie
Ce se întâmplă cu vaccinul anti-Covid-19 începând cu data de 28 ianuarie[Sursa foto: unsplash]

Persoanele care urmau să facă vaccinul anti-Covid-19 începând cu data de 28 ianuarie vor mai avea de așteptat o perioadă până să primească prima doză. Ce anunț a făcut Valeriu Gheorghiţă?


In articol:

Campania de vaccinare anti-Covid-19 este în plină desfășurare în România, însă deja au apărut primele probleme. Ce se întâmplă cu persoanele care erau programate să facă vaccinul anti-Covid-19 după data de 28 ianuarie?

Vaccinările împotriva Covid-19, amânate cu 10 zile. Ce ar trebui să știe persoanele programate după data de 28 ianuarie?

Aproximativ 35,000 de români din domenii esențiale de activitate erau programați să facă vaccinul anti-Covid-19 începând cu data de 28 ianuarie. Aceste persoane vor primi prima doză de vaccin cu o întârziere de 10 zile, potrivit informațiilor oficiale.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, a explicat că motivul pentru care s-a ajuns în această situație este deficitul de 117.000 de doze de vaccin cu care se confruntă România. Mai exact, se pare că România a primit cu 51,3% mai puține doze decât numărul stabilit inițial.

Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă
Preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă[Sursa foto: Facebook]

Astfel, persoanele care s-au programat să facă vaccinul anti-Covid-19 începând cu data de 28 ianuarie și care au mai puțin de 65 de ani și nu prezintă boli cronice, urmează să fie înștiințate cu 48 de ore înainte că au fost reprogramate, iar reprogramarea se va face pe platformă.

Citeste si: Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

„Soluția noastră pentru continuarea campaniei de vaccinare, fără să afectăm doza de rapel, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu boli cronice, fără să afectăm vaccinarea persoanelor cu vârstă peste 65 de ani și respectiv a persoanelor din centrele medico-sociale din centrele de dializă, persoanele nedeplasabile de la domiciliu va fi următoarea: începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1.

Ceea ce reprezintă 35.304 persoane, vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie, prima zi va fi 8 februarie.

Practic, persoanele programate în intervalul 28 ianuarie- 11 februarie se translatează cu 10 zile mai târziu, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale. Se face automat. Practic, în cursul zilei de astăzi, persoanele respective, cele 35.000 de persoane, vor primi atât pe e-mail, cât şi pe SMS faptul că au fost reprogramate începând cu data de 8 februarie şi vor avea şi în platformă aceste modificări.

Practic, te poţi uita în platformă şi îţi vei vedea datele atât pentru prima doză, cât şi pentru rapel. Persoanele respective vor fi reprogramate în aceleaşi centre de vaccinare. Practic, vorbim de o decalare pentru 10 zile.”,  a anunțat preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, potrivit stirileprotv.ro.

Citeste si: Adrian Streinu-Cercel, anunț de ultimă oră despre vaccinul anti-Covid-19: „Am făcut niște teste la cei care s-au vaccinat în prima tură...” Ce descoperire au făcut medicii?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

În contextul RĂZBOIULUI dintre Israel și palestinienii din Fâșia Gaza, Comisia Europeană face apel la vigilenţă împotriva actelor de antisemitism

BOMBA! Cine este IUBITA secreta a lui Culita Sterp? S-a aflat acum. E SCANDAL monstru

Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

Lista celor opt centre de vaccinare anti-COVID din București. Cum se face programarea

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies