Ce conţine, de fapt, vaccinul anti-Coronavirus? Prospectul complet, pentru ambele vaccinuri

,
vaccin covid
Anunt pentru cei care refuza vaccinarea

Mulţi români sunt încă sceptici cu privire la vaccinul anti-COVID. Iată ce trebuie să ştie cei care vor să se vaccineze


In articol:

Senatorul și vicepreședintele USR București, Silvia Dinică, a făcut o postare pe Facebook, cu privire la  vaccinurile anti-COVID-19  disponibile în momentul de faţă în România. Mesajul a fost menit să îi informeze pe români cu privire la ce conține de fapt vaccinul.

De ce refuză românii vaccinarea

“Conform celui mai recent sondaj, realizat de Avangarde, 30% dintre cele aproape 800 de persoane respondente se declară împotriva vaccinării, iar 27% spun că sunt indecise.

”Nu ne vaccinăm pentru că nu știm, de fapt, ce este în vaccinuri” este un argument din ce în ce mai întâlnit, printre motivele refuzului sau ezitării în fața vaccinării.

Citeste si: Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

Ce conține vaccinul anti-COVID?

Ambele vaccinuri, atât Pfizer/BioNTech, cât și Moderna au făcut publice prospectele. Acestea pot fi găsite aici, pentru prospectul vaccinului Pfizer/BioNTech și aici, pentru prospectul vaccinului Moderna.

În ambele seruri se găseşte substanța ARN mesager, adică proteina de suprafață a SARS-CoV-2.

Proteina nu este virusul în sine, deci, aceasta nu ne poate transmite Coronavirusul. Rolul său este de a stimula sistemul de apărare natural al organismului nostru, prin producerea de anticorpi care să ne protejeze în fața virusului.

Ambele vaccinuri mai conțin şi lipide (grăsimi), care au rolul de a ajuta la livrarea substanței ARN mesager, în corpul nostru. Alte ingrediente comune, sunt necesare pentru menținerea pH-ului și stabilității vaccinului.

Prospectul vaccinului

Specialiştii recomandă consultarea prospectul ambelor vaccinuri și o discuţie cu medicul de familie în cazul în care sunteți alergic la substanța activă sau la oricare dintre celelalte componente ale acestor vaccinuri.

A doua tranşă de vaccinare a început pe 15 ianuarie. Până acum au fost făcute peste 300.000 de programări pentru vaccinare. Gradul de ocupare a atins capacitatea maximă.

Citeste si: Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

Miercuri, 20 ianuarie, a ajuns în țară a cincea tranșă de vaccin anti SARS-CoV-2 de la Pfizer/BioNTech.

Citeste si: Mai purtăm sau nu mască după vaccinare? Ce spune medicul Adrian Marinescu

 

Citește-ne pe
Citește și:

Vom scăpa de restricții? Raed Arafat a făcut anunțul oficial: „Abordarea noastră este...”

Cartel ALFA cere cu fermitate retragerea proiectelor de lege privind vaccinarea obligatorie: 'O acțiune dictatorială a guvernului'

BOMBĂ! Gina Pistol și Smiley s-au despărțit! Este SCANDAL IMENS

Lockdown complet pana pe 14 februarie! Sute de mii de români afectaţi

Cămașa specială purtată de ministrul Educației în momentul vaccinării. Cu siguranță nu ai mai văzut așa ceva până acum!

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies