Vom scăpa de restricții? Raed Arafat a făcut anunțul oficial: „Abordarea noastră este...”

,
Raed Arafat, anunț oficial referitor la restricțiile impuse pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus
Raed Arafat, anunț oficial referitor la restricțiile impuse pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus[Sursa foto: Captură KANAL D]

Pentru că numărul cazurilor noi de coronavirus este în scădere în România, multe persoane s-au întrebat dacă autoritățile vor decide să ridice restricțiile aflate în vigoare. Ce a anunțat Raed Arafat?


In articol:

Cu toate că numărul de cazuri noi de coronavirus a scăzut semnificativ comparativ cu lunile trecute, iar campania de vaccinare este în plină desfășurare, Raed Arafat a menționat că nu este cel mai potrivit moment pentru relaxarea restricțiilor. Ce recomandări a făcut Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă?

Raed Arafat, precizări despre ridicarea restricțiilor în România

Deși în momentul de față autoritățile din România au sub control pandemia de coronavirus, Raed Arafat este de părere că în continuare trebuie menținute restricțiile și respectate regulile de igienă. Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a precizat că revenirea la viața normală se va putea face doar în momentul în care un procent mare din populația României va primi vaccinul anti-Covid-19. 

Momentul în care Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid-19
Momentul în care Raed Arafat s-a vaccinat anti-Covid-19[Sursa foto: Facebook]

Raed Arafat a ținut să atragă atenția că cifrele mici raportate zilnic nu oferă o siguranță în momentul de față și că, în cazul în care regulile vor fi ignorate, noul coronavirus se poate răspândi cu rapiditate, dând naștere unui nou val de îmbolnăviri.

Citeste si: Vaccinul rusesc EpiVacCorona are o eficienţă de 100%, potrivit autorităţilor. Când va fi distribuit populaţiei?

„Trendul descendent nu trebuie să ne păcălească, să spunem că totul este bine.

Am primit această întrebare de la mai multă lume şi mai ales că în mai multe ţări face ravagii deja tulpina nouă. Până nu avem mai multe persoane vaccinate, mai vin e şcoal a care se va deschide, mai vin alte aspecte care ne vor face să spunem, uite că iarăşi creşte, deci trebuie să fim extrem de atenţi. Abordarea noastră este menţinerea măsurilor care au fost.
(...) Sperăm că aceasta va fi decizia finală că în 8 februarie şcoala va începe, aşa că ridicarea unor restricţii cred că nu e cazul în acest moment. Vor fi analize, este posibil să se ia decizii pe baza evoluţiei la noi, dar şi în alte ţări care vedem, unele dintre ele au probleme serioase. Avem mai mulţi indicatori pe care îi urmărim, unul dintre indicatori este internarea în terapia intensivă.
Din momentul în care la internarea în terapia intensivă avem un platou, o uşoară scădere şi chiar vedem că numărul nu este în creştere continuă, înseamnă că nu avem un număr mare de infecţii de care nu ştim. Deci situaţia este totuşi sub control, da, sunt multe cazuri de care nu ştim că sunt pozitive, dar avem alţi indicatori care ne arată că situaţia totuşi nu este atât gravă la acest moment.
Dar asta nu e asigurare că putem face absolut orce şi să revenim la normalitate, pentru că am văzut că de la normalitate până la un nou val grav, putem ajunge foarte rapid, în 2-3 săptămâni.”,
a explicat Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, potrivit observatornews.ro .

Citeste si: 10 zile de carantină pentru copii. În ce condiții se aplică măsura?

 

Citește-ne pe
Citește și:

Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”

Alec Baldwin încă poate chiar și la 62 de ani: A devenit tată pentru a şaptea oară

Revoltător! Alex Velea, interzis pe radio! Motivul: Antonia! Este fără precedent această decizie

Cât timp te protejează, de fapt, vaccinul anti-COVID

O ţară nu îşi va deschide graniţele în 2021! Ce regiune îşi va păstra frontierele închise în acest an

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies