Ce se întâmplă cu redeschiderea școlilor? Florin Cîțu, anunț important pentru elevi și părinți: „Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt...”

,
Florin Cîțu a vorbit despre redeschiderea școlilor
Florin Cîțu a vorbit despre redeschiderea școlilor[Sursa foto: unsplash, facebook]

Deschiderea școlilor este un subiect care a stârnit foarte multe controverse. Ce anunț a făcut premierul Florin Cîțu referitor la acest subiect?


In articol:

În spațiul public s-a vorbit tot mai mult despre redeschiderea școlilor începând cu data de 8 februarie, însă nu a fost luată o decizie clară în acest sens. Premierul Florin Cîțu a făcut o serie de declarații referitoare la data la care ar putea reveni elevii în case, lămurind situația.

Se deschid școlile pe data de 8 februarie? 

Pandemia de coronavirus a dus la închiderea școlilor, astfel că orele s-au desfășurat în mediul online. Pentru că multe persoane nu au fost de acord cu această măsură, considerând că elevii nu primesc educația pe care o merită, autoritățile au anunțat că iau în calcul redeschiderea școlilor. Acest lucru se întâmplă în contextul în care campania de vaccinare este în plină desfășurare în România.

Dacă se vor întoarce la școală, elevii vor fi nevoiți să respecte toate normele de protecție pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus
Dacă se vor întoarce la școală, elevii vor fi nevoiți să respecte toate normele de protecție pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus[Sursa foto: unsplash, facebook]

Premierul Florin Cîțu a precizat că decizia finală referitoare la redeschiderea școlilor va fi luată pe data de 2 februarie și că dacă situația epidemiolgică o va permite, unitățile de învățământ se vor deschide pe 8 februarie, evident cu respectarea tuturor normelor de protecție.

Citeste si: Profesorul Alexandru Rafila a facut anuntul despre deschiderea scolilor: ''Se pot deschide fără probleme''

„Decizia se va lua pe 2 februarie.

Şi noi ne uităm, zilnic primesc de la domnul Arafat statisticile şi analize şi în detaliu şi ne uităm exact să vedem cum evoluează pandemia. Este un alt lucru important pentru că noi toţi ne axăm acum pe campania de vaccinare, ceea ce e important să comunicăm, dar trebuie să nu uităm că, încă, în România există o pandemie şi la nivel global. Trebuie să păstrăm măsurile de restricţie, trebuie să purtăm mască, distanţarea socială şi toate celelalte măsuri care au dat rezultate până astăzi.
Monitorizăm clar, zilnic, situaţia. Dacă lucrurile rămân aşa cum sunt, este clar că vom începe pe 8 februarie cu acele condiţii pe care le-a anunţat domnul preşedinte când a enunţat că vom deschide şcolile pe 8 februarie”,
a declarat premierul Florin Cîţu, la Europa FM, potrivit digi24.ro.

Astfel, elevii vor afla dacă se vor întoarce sau nu la școală la începutul lunii februarie. 

Citeste si: Cum se vor încheia mediile elevilor. Soluțiile propuse de Ministerul Educației

 

Citește-ne pe

Citește și:

Carantină totală până pe 15 februarie! În ce ţară se va lua măsura

Un consilier prezidențial, despre 'consecințele majore' ale pandemiei: 'Trebuie să gândim dincolo de aceste soluţii de avarie'

BOMBĂ! Florin Ristei, înșelat și părăsit de iubita supernă pentru un bărbat super celebru! Este SCANDAL imens

Încă 14 zile de carantină! Se întâmplă în România chiar acum!

O asistentă medicală de 41 de ani a murit, din cauza infectării cu COVID-19. A încercat să se trateze acasă

Partenerii nostri:

Clipul zilei pe KANALD.RO:
Cookies